На Хмельниччині рятувальники вчать дітей правилам безпеки у таборах відпочинку

На Хмельниччині рятувальники вчать дітей правилам безпеки у таборах відпочинку

15.08.14 11:46 0 703
Запобігаючи нещасним випадкам за участі дітей під час їхнього відпочинку в літніх таборах, рятувальники проводять ряд різноманітних заходів. Так, днями Ярмолинецькі рятувальники організували інформаційно-розважальний захід у дитячому таборі відпочинку «Яблуневий сад» в с. Жилинці.

Під час заходу рятувальники прагнули не лише ознайомити дітей з основними правилами безпечної поведінки в літній період, але й практично навчити діям в екстремальних ситуаціях.

Захід розпочався із ознайомлення дітей з правилами безпеки під час відпочинку на воді, у лісі, у побуті та повчання діям у разі пожежі чи іншої надзвичайної події.

Далі теорія перейшла у практику. Дітей навчали, як поводитися під час пожежі та як надавати першу невідкладну допомогу, роз’яснювали основні правила допомоги при укусах змій та різних видах травм. Також рятувальники не забули проінструктувати малюків, як користуватися первинними засобами пожежогасіння. Дітлахи спробували самостійно приборкати умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

Наприкінці заходу всі бажаючі мали змогу позмагатися у вправності розгортання пожежного рукава та одяганні захисного одягу рятувальника.

Діти дякували гостям за гарне свято й обіцяли дотримуватися правил безпеки та запрошували рятувальників знову в гості.

Проведення подібних заходів сприяє закріпленню теоретичних знань практичними, адже важливо щоб в екстремальних ситуаціях дитина не розгубилася, змогла врятуватися та допомогти іншим.

Ярмолинецький РС ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ