На Хмельниччині рятувальники дбають про безпеку людей на водоймах

На Хмельниччині рятувальники дбають про безпеку людей на водоймах

15.08.14 11:11 0 694
Літо у розпалі. Спекотні дні, що утримуються в нашій державі змушують населення рятуватися від палючих сонячних променів у водоймах, річках, озерах та ін. І дорослі, і діти полюбляють такий вид відпочинку, але не рідко вони нехтують елементарними правилами поведінки на воді, що призводить до травмування, а подекуди і загибелі людей. З початку року на Хмельниччині вода забрала життя 46 чоловік, з них 3 дітей.

У зв’язку із сумною статистикою рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій краю б’ють на сполох та постійно здійснюють рейди щодо попередження загибелі та травмування людей на водних об’єктах. 13 серпня рятувальники майже у кожному районі області здійснили патрулювання місць де масово відпочивають люди біля водойм. Під особливу увагу потрапила найбільша водойма обласного центру – р. Південний Буг.

Відпочиваючим, котрі знаходилися біля водойм, рятувальники розповіли про небезпеку, яку несе у собі водяна стихія, про причини нещасних випадків на водоймах та розповсюдили серед громадян пам’ятки та листівки застережливого характеру, а також роз’яснили громадянам, як правильно рятувати потерпілого та надавати йому першу медичну допомогу.

Також співробітники ДСНС області наголосили, що майже всі нещасні випадки трапляються у місцях стихійного відпочинку – ставках, водоймах та річках, які не передбачені для купання і відповідним чином не обладнані та де відсутні рятувальні пости чи відповідні служби порятунку, які зможуть вчасно надати допомогу.

Тож ДСНС України закликає громадян суворо дотримуватись елементарних правил безпеки на воді з однією метою – уберегти своє життя та життя своїх дітей. Пам’ятайте, що порушення правил безпеки призводить до трагічних наслідків. Ні в якому разі не можна купатися в незнайомих або необладнаних для цього належним чином місцях. Небезпечно заходити у воду в нетверезому стані, пірнати з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді, контролюйте ігри дітей. Розраховуйте свої сили та не запливайте далеко, уникайте води зі швидкою течією.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ