У Львові на День Незалежності готують низку патріотичних заходів

У Львові на День Незалежності готують низку патріотичних заходів

15.08.14 09:55 0 627
24 серпня, на День Незалежності України, Львів проведе низку громадських акцій, метою яких є культурне відродження українців і вшанування пам’яті героїв.

Урочистості до Дня Незалежності у місті пройдуть під гаслом «День Незалежності. Мобілізація сили і духу», повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Цього року урочистості розділили на ряд заходів:

«День незалежності. Слово» апелює до літератури, де ключовим словом є поняття свободи. Літературний фестиваль «Голос Дзвона» радуватиме любителів поезії з 21 по 24 серпня віршами поетів на таких локаціях: Бернардинський дворик, майданчик перед Музеєм-Арсеналом, Музей ідей, «Копальня кави» та ін.

Також управління культури ініціює в мережі Facebook фотофлеш-моб «Свобода для мене – це...», де кожен отримає можливість опублікувати своє розуміння свободи. Кожне фото стане чаcткою великої фотомозаїки, яка у форматі відео транслюватиметься напередодні Дня Незалежності 23 серпня на пл.Ринок і стане завершенням акції «5 місць, де для Тебе читають про свободу», в якому одночасно в п’яти локаціях (Ратуша, пл. Музейна, церква Петра і Павла, галерея Дзиґа та літній клуб «Поліграф» на вул. Лесі Українки) 20 харизматичних особистостей будуть читати тексти про свободу.

«День Незалежності. Звук» – музичні акції в просторі міста, в тому числі і акустичний концерт від Collegium Musicum у військовому госпіталі Львова.

«День Незалежності. Образ» втілиться в довготривалій експозиції на біл-бордах та сіті-лайтах міста найкращих творів європейських та українських художників з фондів львівських музеїв. У рамках святкування Дня Незалежності Музей скульптур Михайла Дзиндри в Брюховичах запрошує на Ніч у музеї.

«День Незалежності. Рух» – виставка ретротрамваїв, які в різний час курсували вулицями Львова.

«День Незалежності. Діти» – це дитяче свято у Львівському центральному парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького.

«День Незалежності. На районі» пройде на Збоїщах, Левандівці та на Підзамче.

Окрім зазначених заходів 24 серпня в 15.00 всіх львів’ян та гостей міста запрошують стати учасниками загальноміської акції «Де б ти не був – зупинись і заспівай гімн України».

«Львів як місто патріотизму і гідності святкуватиме День Незалежності без зайвої патетики, але гідно і з вдячністю кожному, хто обороняв або буде обороняти Україну від агресора», – зазначили в управлінні культури ЛМР.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: на території спортивного ...

КОМЕНТАРІ