Данило Яневський створив власний Facebook-проект «Єдина країна»

Данило Яневський створив власний Facebook-проект «Єдина країна»

15.08.14 08:49 0 655
Журналіст та телеведучий Данило Яневський, який нещодавно заявив про своє звільнення з «Громадського ТБ», створив власний Facebook-проект «Єдина країна».

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Маю вам сказати: тіло, душу покладу за нашу і вашу свободу, буду і надалі чесно служити вам, значить – нашій з вами Україні. З цією метою засновую нове співтовариство «Єдина країна», – написав журналіст.

За повідомленням Данила Яневського, всі подробиці про проект та його подальші плани будуть оприлюднені після 24 серпня. Телеведучий також висловив вдячність своїм глядачам за підтримку його позиції щодо роботи на «Громадському ТБ». «Такої реакції людей на безвідповідальний, аморальний крок деяких моїх колишніх колег не очікував», – написав він.

Наразі співтовариство «Єдина країна» налічує більше 9 тисяч користувачів, що підписалися на неї.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо, що редакційна рада «Громадського телебачення» відсторонила Данила Яневського від роботи в прямому ефірі на три місяці через «непрофесійну поведінку в ефірі» з дослідником московського бюро Human Rights Watch Тетяною Локшиною.

Водночас Данило Яневський заявив, що виходить з числа членів громадської організації «Громадське телебачення». «Прошу вважати цей допис заявою про вихід з числа членів ГО «Громадське телебачення». Прошу надалі не пов’язувати моє ім’я ані з ГО «Громадське телебачення», ані з ким-небудь з числа членів його програмної ради. Дякую всім за підтримку», – зазначив ведучий на своїй сторінці у Facebook, коментуючи лист «Громадського ТБ» про своє відсторонення, який він отримав електронною поштою.

Рішення щодо відсторонення пана Яневського викликало хвилю дискусій: частина журналістів назвала його відсторонення надто суворим рішенням.

1 серпня з’явилася нова заява редакційної ради «Громадського телебачення», у якій ішлося про те, що Данило Яневський продовжить співпрацю з «Громадським телебаченням». «Ми абсолютно не схвалюємо неетичної поведінки колег, незалежно від прізвищ та посад. Редакційна рада розробить чіткі критерії для усіх ведучих «Громадського. Online», позаяк це є головний інформаційний продукт «Громадського». Інформаційні студії вестимуть лише ті ведучі, котрі публічно підпишуться під цим документом. Для інших лишатиметься можливість для самореалізації в інших, в тому числі авторських проектах», – повідомила редакційна рада.

Натомість, 5 серпня Данило Яневський остаточно підтвердив своє рішення полишити «Громадське ТБ», не погодившись на пропозиції редакційної ради.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: Олег Сиротюк: ...

КОМЕНТАРІ