Ансамбль танцю «Волиняночка» став призером на Міжнародному дитячому фестивалі-конкурсі фольклору «Золота рибка»

Ансамбль танцю «Волиняночка» став призером на Міжнародному дитячому фестивалі-конкурсі фольклору «Золота рибка»

15.08.14 11:55 0 669
Зразковий ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька (керівник Олена Козачук, балетмейстер-заслужений працівник культури України Олег Козачук) виборов Першу Премію на 22-му Міжнародному дитячому фестивалі-конкурсі фольклору «Золота рибка», який відбувався з 7 по 12 серпня в місті Тульча (Румунія).

У конкурсі брали участь 24 колективи з семи країн світу, зокрема: Болгарії, Молдови, Польщі, Сербії, України та Румунії. Оцінювало конкурс кваліфіковане журі у складі семи професорів в галузі фольклору та музичного мистецтва.

Хореографічною композицією «Вулиця» «Волиняночка» підкорила серця журі, яке відзначило, що програма України відповідає всім критеріям конкурсу: автентичність твору, відповідність костюмів, віртуозність виконання, артистизм, а також «живий» музичний супровід (народний аматорський ансамбль народної музики «Волиняночка» - керівник Андрій Рихлюк). Колектив був удостоєний великої честі - закривати гала-концерт фестивалю.

Крім конкурсного виступу учасники «Волиняночки» мали концерти в різних районах міста, брали участь у параді та офіційних прийомах, побували на екскурсії дельтою Дунаю та зустрілися з представниками української громади в м.Тульче.

Вкотре наші діти довели, що вони не тільки талановиті, товариські, активні, відкриті до спілкування, а й справжні патріоти України. Багато разів у місті Тульча лунало актуальне нині гасло «Слава Україні! Героям Слава!»

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ