У Волинській області керуючи велосипедом пам’ятай про Правила дорожнього руху

У Волинській області керуючи велосипедом пам’ятай про Правила дорожнього руху

15.08.14 08:05 0 629
З початку року на дорогах Волині зареєстровано 42 дорожньо - транспортні пригоди за участю велосипедистів, де 28 людей були травмованими, семеро загинуло. З них з вини самих велосипедистів сталося 23 пригоди, 16 чоловік були травмованими і двоє загинуло. Враховуючи, що велосипед є зручним для пересування різної вікової категорії людей та досить популярний серед молоді, Державтоінспекція Волині застерігає та нагадуємо любителям двоколісного засобу правила дорожнього руху для них.

Зокрема, необхідно пам’ятати, що виїжджати на проїзну частину дороги дозволено лише велосипедистам, яким уже виповнилось 14 років. Батькам у кого є молодші діти, варто контролювати аби ті обирали для катання виключно безпечні місця на велосипеді. Згідно норм велосипед має бути обладнаний звуковим сигналом, мати світловідбиваючі елементи (спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного). Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості повинен бути встановлений та ввімкнений ліхтар (фара).

Перед тим, як вирушити у веломандрівку, слід перевірити справність гальм та звукового сигналу. Тільки переконавшись, що все гаразд, можна вирушати.

Велосипедисти повинні пам’ятати, що їм заборонено рухатися по автомагістралях та дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, якщо поряд облаштовано велосипедну доріжку. Водіям цих транспортних засобів не можна їздити по тротуарах та пішохідних доріжках (за винятком діток до 7 років, яким дозволено це робити на дитячих велосипедах та лише під наглядом дорослих).

Рух по проїзній частині дороги на велосипедах дозволяється лише в один ряд – по правій крайній смузі, за винятком випадків, коли виконується об`їзд. Повертати ліворуч та розвертатися можна лише на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Окрім цього, велосипедистам дозволено рухатись по узбіччю, якщо це не створить перешкод пішоходам.

Частими причинами дорожньо-транспортних пригод за участі велосипедистів є ненадання водіями інших транспортних засобів переваги у русі велосипедисту, який їде по головній дорозі, притискання до бордюру, наїзд на велосипедиста.

Водіям необхідно пам’ятати, що велосипедист є повноправним учасником дорожнього руху, та має свої правила для руху. Зважаючи на особливості спільного руху з велосипедистами, дотримання кожним Правил руху та взаємоповага на дорозі, зменшити кількість неприємних ситуацій.

Щоб уникнути автопригоди варто дотримуватись правил пересування на велосипеді, бути ввічливими до інших учасників дорожнього руху – і кожна поїздка принесе тільки радість та приємні емоції.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ