У Львівській області правоохоронні органи зобов’язані чимшвидше встановити осіб, причетних до забруднення земельних ділянок у Стрию та селі Рясна Руська, – В.Харчук

У Львівській області правоохоронні органи зобов’язані чимшвидше встановити осіб, причетних до забруднення земельних ділянок у Стрию та селі Рясна Руська, – В.Харчук

15.08.14 11:33 0 939
Заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук 14 серпня провів робочу нараду з розгляду питання про погодження дій виконкому Стрийської міської ради щодо безпечного поводження з невідомою речовиною під час її вилучення з грунту та тимчасового безпечного зберігання на період проведення слідчих дій.

Нагадаємо, на території колишньої військової частини у м. Стрию та у селі Рясна Руська Яворівського району, Державною екологічною інспекцією у Львівській області виявлено незаконні звалища невідомої сипучої речовини у великій кількості.

Під час наради перший заступник начальника екологічної інспекції у Львівські області Валерій Вітковський підкреслив, що для детальної перевірки першочергово потрібно визначити вид речовини та її клас небезпеки. А це, за його словами, повинні зробити правоохоронні органи під час слідчих дій у межах кримінального провадження.

Водночас Валерій Віктовський зазначив, що державна екологічна інспекція області 8 серпня надала Інституту екології та токсикології ім. Мєдвєдя (м. Київ) проби цієї речовини для проведення повного хімічного аналізу та надання експертного заключення про вплив та шкоду на життя та здоров’я людини.

Він додав, що після отримання інформації з інституту буде проведена робота щодо видалення та знешкодження речовини з визначенням засобів та методів утилізації. Однак, за його словами, до з’ясування результатів аналізів, необхідно організувати охорону місць захоронення та заборонити доступ населення до них.

Зі свого боку, Володимир Харчук повідомив, що обласна державна адміністрація 1 серпня звернулася до прокурора Львівської області з проханням взяти на особистий контроль хід проведення слідства за фактами незаконного завезення невідомої речовини на зазначені вище земельні ділянки.

«Також є від нас звернення і до начальника ГУ МВС у Львівській області щодо активізації роботи з проведення слідства. Окрім того, звернення скеровані і до НУ «Львівська Політехніка» для проведення аналізу із визначення виду речовини та до Державного підприємства МО України «Укроборонресурси» з вимогою невідкладного звільнення від невідомої речовини земельної ділянки у м. Стрию на вул. Сколівський, 14, яка йому належить», – сказав В.Харчук.

Заступник голови ОДА наголосив, що за результатами розслідування кримінальних справ, правоохоронні органи зобов’язані чимшвидше встановити осіб, причетних до забруднення та засмічення земельних ділянок. І ці особи повинні відшкодувати збитки, завдані довкіллю та витрати, пов’язані з видаленням та утилізацією невідомої речовини, а також проведення рекультивації забрудненої території.

«Дане питання знаходиться на особистому контролі голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех. І ми, як орган влади, зробимо все можливе, аби це питання було чимшвидше доведене до логічного завершення, а винні особи були покарані», – сказав В.Харчук.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільській ...
Наступна новина: Чернігівська область: вода ...

КОМЕНТАРІ