В Чернігівській області ”Небесні колісниці” авіації Служби порятунку

В Чернігівській області ”Небесні колісниці” авіації Служби порятунку

15.08.14 09:15 0 647
Спеціальний авіаційний загін ДСНС України славиться своїми героями, які неодноразово під час виникнення надзвичайних ситуацій, підтверджувати свою майстерність та високу професійну підготовку. Допомагають їм щоразу підкорювати нові вершини віддані “друзі” та надійні “партнери” – літаки ДСНС України. Вони є частинкою героїчних подвигів своїх люблячих “штурманів” і ніколи не полишать в біді. Авіаційна техніка Служби порятунку – це надійна опора Спеціального авіаційного загону ДСНС України.

Одним із вірних “колег” рятувальників є літак “АН-30”. Він призначений для виконання повітряного фотографування, дистанційного зондування земної поверхні, візуального пошуку, ретрансляції, оперативної доставки рятувальників до місця надзвичайної ситуації. Літак обладнаний аерофотоапаратами, що дозволяє зробити 360-560 фотографій.

Літак “АН-26” призначений для радіотехнічного та візуального пошуку, десантування рятівників та рятувального майна, оперативної доставки рятувальників до місця події.

Літак “АН-32 П” призначений для гасіння лісових пожеж, доставки і прицільного десантування парашутистів-пожежних, спеціального обладнання, спорядження і вантажів до місць лісових пожеж та виконання пошуково-рятувальних робіт. Особливістю цього літака є можливість експлуатації з грунтових аеродромів завдяки пневматикам низького тиску та високого розташування двигунів, можливість польоту з одним двигуном. Експлуатація в жаркому кліматі +45 та з високогірних майданчиків (4500м).

Для проведення пошуково-рятувальної операції на морі рятувальники застосовують літак “Бе -12 ПС”, на який може завантажитись 6 човнів типу ЛАС – 5М – 3, 10 х ПСН – 6А , 7 х КАС-90 та 2-3 рятівника. З літака можна здійснювати десантування човнів (плотів) з розкриттям та наповненням у повітрі, а також спуск човнів на стабілізуючому парашуті.

До рятувальних операцій залучаються і вертольоти “МІ-8 МТ”, які призначені для перевезення пасажирів та вантажів у вантажній кабіні і транспортування вантажів на зовнішній підвісці, а також пожежогасіння та інших специфічних завдань.

Вертоліт “Мі-14” призначений для ліквідації лісових пожеж, доставки і прицільного десантування парашутистів-пожежних, спеціального обладнання, спорядження і вантажів до місць лісових пожеж, виконання пошуково-рятувальних робіт.

Результатом професійного тандему висококваліфікованих пілотів та їх “вірних залізних колісниць” є сотні врятованих життів та оперативних ліквідацій надзвичайних ситуацій як на території України, так і у світі.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна долучилася до ...
Наступна новина: Лучани попрощалися з ...

КОМЕНТАРІ