У Житомирі обговорили цінову політику бізнесових структур, які розташовані на території лікувальних закладів області

У Житомирі обговорили цінову політику бізнесових структур, які розташовані на території лікувальних закладів області

15.08.14 13:36 0 662
Формування цін на послуги бізнесових структур, які розташовані на території обласних лікувальних закладів, керівництво департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, представники агенції з питань регіонального розвитку та громадські активісти обговорили 14 серпня під час спільної зустрічі у Житомирському інституті медсестринства.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас охарактеризував мету зібрання:

«Завдяки громадським активістам ми більш ретельно вивчили цінову політику аптечних кіосків, буфетів і лабораторно-діагностичних підрозділів, керівники яких орендують приміщення на території лікувальних закладів нашої області. Зокрема, була виявлена невідповідність процесу ціноутворення в таких закладах порівняно з аналогічними, що діють за межами лікувальних установ. Ми прагнемо дійти згоди щодо встановлення оптимальної ціни на такі послуги для всіх бізнесових структур такого типу, аби вона не нашкодила бізнесу та була прийнятною для жителів міста й області».

Зі свого боку, голова громадської ради при облдержадміністрації Леонід Антонюк зазначив, що дорадчий орган, який він очолює, спільно з профільним департаментом облдержадміністрації та депутатським корпусом обласної ради вивчав порушене питання близько року.

«Відвідуючи лікувальні заклади, ми проводили опитування пацієнтів. Наше завдання – показати людям, що влада області справді розуміє їхні проблеми та дбає про них», – пояснив Леонід Антонюк.

Від імені громадськості виступила член Всеукраїнського об’єднання «Майдан» Людмила Галанзовська. Вона, зокрема, акцентувала на тому, що у 17% усіх досліджених аптечних пунктів, які діють на території лікарень області, рівень торгівельної націнки на медичні препарати коливається в середньому від 24 % (у межах міста Житомира) до 32 % (загалом по області). За її словами, причиною цього є висока орендна плата, яку доводиться сплачувати керівникам цих бізнесових структур за приміщення, а також зростання курсу долара.

Участь в обговоренні також брали заступник голови громадської ради при облдержадміністрації з соціальних питань Василь Козел, депутат обласної ради, член бюджетної комісії та агентства нерухомості обласної ради Олег Білецький, голова обласної федерації футболу Олександр Коцюбко, а також представники управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершився ...
Наступна новина: З Тернопільщини продовжують ...

КОМЕНТАРІ