В Житомирській області бердичівлянин Олексій Баранніков візьме участь в ІІ Юнацьких Олімпійських іграх

В Житомирській області бердичівлянин Олексій Баранніков візьме участь в ІІ Юнацьких Олімпійських іграх

15.08.14 08:42 0 643
З нагоди відкриття ІІ Юнацьких Олімпійських ігор у Житомирі урочисто підняли Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету України. Цього року змагання відбуватимуться у китайському місті Нанкін протягом 16-18 серпня. У них візьме участь понад три з половиною тисячі спортсменів з усього світу, у тому числі 58 юних атлетів з України. Вони змагатимуться у 22 з 28 олімпійських видів спорту.

Цьогорічні змагання мають вагоме значення для Житомирщини, оскільки у них візьме участь наш земляк, стрибун у висоту знаменитої школи імені Віталія Лонського, Олексій Баранніков з Бердичева.

З метою популяризації здорового способу життя та олімпійських цінностей серед молоді в нашій області 12-14 серпня проводилася велоестафета «Передай вогонь перемоги», в якій взяли участь спортсмени з міст Бердичева та Коростишева, а також із Чуднівського та Черняхівського районів. Усі вони зібралися на площі Соборній у Житомирі, аби обмінятися своїми враженнями, підтримати українську делегацію на міжнародних змаганнях та довести, що велосипедний спорт – це запорука здоров’я та джерело життєвої енергії й оптимізму.

На свято завітали перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський та заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк. Усі вони побажали українській команді та особливо нашому землякові Олександру Бараннікову перемоги та успішного повернення додому.

Олександр Антонюк наголосив на тому, що головна мета Юнацьких Олімпійських ігор полягає у поєднанні спорту, культури, та освіти, а також залучення молоді до занять спортом. Він переконаний, що представник Житомирщини гідно представить нашу державу на змаганнях, а на його прикладі виховуватимуться цілі покоління олімпійських чемпіонів.

За словами педагога-організатора Селянщинського спортивного ліцею (Черняхівський район) Світлани Прохорчук, такі заходи консолідують юних спортсменів і роблять їх більш дружними. Окрім цього, велопробіг зміцнив здоров’я дітей та підняв їм настрій. Світлана Прохорчук розповіла, що на Черняхівщині відроджується велосипедний спорт і цього року вихованці ліцею вже проїхали 500 км північними районами нашої області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області на ...

КОМЕНТАРІ