Олег Сиротюк: "Впевнений, що Устим не хотів би бачити наші сльози, а бажав би спостерігати за нашими діями, що змінюють майбутнє України"

Олег Сиротюк: "Впевнений, що Устим не хотів би бачити наші сльози, а бажав би спостерігати за нашими діями, що змінюють майбутнє України"

15.08.14 08:59 0 843
12 серпня Устиму Голоднюку виповнилося б 20 років. У день народження героя Небесної сотні в Збаражі організували поминальні заходи. В Успенській церкві Збаража відбулася траурна літургія. Увечері громада міста з гірляндою, квітами, лампадками, національними символами України зібралася на Майдані. Звідти рушили до могили героя, де відбулося поминальне віче. Віддав шану герою Небесної сотні і свободівець, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

За словами очільника області, Устим Голоднюк і його побратими стали у перші лави борців за незалежність та відродження української нації.

"Устим, Небесна сотня, ті хто зараз воює на Сході держави – це правдиві герої, які, маючи незламну віру в справедливість і люблячи свою батьківську землю, не ховаючись за спинами інших, без жодного сумніву у своєму виборі, стали на захист держави і української нації, – зазначив Олег Сиротюк. – у день народження Устима Голоднюка, ми зібралися, щоб помолитися за нього, пригадати яким він був. Нам сумно, що країна втратила гідного патріота. Однак, я впевнений, що Устим не хотів би бачити наші сльози, а бажав би спостерігати за нашими діями, що змінюють майбутнє України. Ми не можемо сидіти, склавши руки, і спостерігати, як вбивають нашу мову, культуру, традиції, як процвітає корупція. Ми маємо стати іншими і збудувати нову державу, за це Устим і усі наші побратими віддали життя. Вони почали формувати правдиву українську націю".

Олег Сиротюк подякував батькам Устима за те, що виховали героя для України. Керівник області також зазначив, що підтримує звернення громади Збаража щодо присвоєння Устиму Голоднюку звання Героя України.

Вклонитися борцю за волю і незалежність українського народу прийшли його рідні, близькі, друзі, однокласники, а також вшанувати честь героя України приїхали і побратими з Майдану. Нагадаємо, що Устим Голоднюк народився 12 серпня 1994 в місті Збараж. Активіст Революції гідності, боєць 38-ї сотні самооборони Майдану. 30 листопада патріот був побитий, йому наклали 12 швів на потилиці. Як тільки рани загоїлись, хлопець знову поїхав на Майдан. 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову активіст загинув. Куля снайпера влучила йому у голову. Похований Устим Голоднюк у своєму рідному Збаражі.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ