Національна символіка на урнах для сміття – недоречна, – соціолог

Національна символіка на урнах для сміття – недоречна, – соціолог

16.08.14 12:11 0 681
Українські міста переживають синьо-жовту моду. Активісти розмальовують у національні кольори мости, урни, бордюри, лавки. Ця ініціатива має і прихильників, і противників. Водночас соціологи і психологи радять дуже акуратно поводитися із державною символікою.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) журналіста Марти Шикули.

Так, у Львові молодь уже розмалювали у синьо-жовті барви кілька мостів. Ідею перейняли у киян.

«Ми хочемо залучити до процесу більше молоді, яка не може їхати воювати на Схід, але таким чином проявить свій патріотизм», – пояснив задум організатор розмальовування мостів у Львові Андрій Юнко.

На фарбу для розмальовування одного моста витратили 10 тис гривень. Гроші збирали через пересічних львів’ян.

Окрім мостів, в українських містах розмальовують урни для сміття, бордюри, лавки. Мовляв, це посилює любов до Батьківщини, піднімає патріотизм, прикрашає місто. Щоправда, за словами психолога Лариси Дідковської, такий «дизайн» може викликати як відчуття гордості в одних, так і роздратування в інших.

«Треба дуже акуратно ставитися до української символіки. У світі нема практики знущання з державного прапора, коли в його кольори розмальовують перила, смітники чи старі будинки, – поділився думками львів’янин Назар, який тривалий час жив за межами України. – Це найбільший вияв неповаги і несмаку».

«Коли ми бачимо, що символіку малюють на місцях чи предметах, які не призначені для цього, стає сумно, виникають недобрі асоціації. Тому у всьому має бути міра», – резюмувала соціолог Наталія Черниш. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Марлос: Думаю, в цілому ...

КОМЕНТАРІ