Національний Театр ім. Франка збиратиме кошти для Української армії

Національний Театр ім. Франка збиратиме кошти для Української армії

16.08.14 10:54 0 671
27 серпня Національний академічний драматичний театр ім. І.Франка відкриє свій 95-й ювілейний сезон виставою за п’єсою Шевченка «Назар Стодоля». Всі кошти, зібрані з продажу квитків та під час її показу, перерахують на потреби української армії.

Таке рішення одностайно ухвалив колектив театру, інформує прес-служба Міністерства культури України.

«Початок сезону з вистави «Назар Стодоля» за Шевченком символічний. Ця перша наша вистава стане не лише присвятою українським військовим, що стоять на сторожі миру в Україні та оберігають державні кордони від ворога, а й спробою допомогти їм матеріально», – зазначив генеральний директор театру Михайло Захаревич.

У театрі кажуть: стояти осторонь у непростій ситуації, яка склалась в Україні, вони не можуть, і такий крок є проявом їхньої громадянсько-патріотичної позиції. Ці кошти, упевнені «франківці», глобально проблему забезпечення армії не вирішать, проте зібрані спільними зусиллями, допоможуть придбати додатковий захист для військових – комплекти бронежилетів, касок тощо.

Дана ініціатива – не перший патріотичний прояв Театру Франка. Так, у липні цього року працівники закладу вже перерахували на потреби армії свій загальний одноденний заробіток – 85 тис. 541 грн. Подібні ініціативи працівники планують продовжувати і надалі, і з аналогічним зверненням звертаються до колег з інших українських театрів та сподіваються на підтримку.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: БАТЕ підписав екс-гравця ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ