Медики вирахували, скільки людей померло від надмірного споживання солі

Медики вирахували, скільки людей померло від надмірного споживання солі

16.08.14 13:06 0 719
За останнім даними, понад 1,6 млн смертей через серцево-судинні захворювання пов’язані з надмірним споживанням солі.

Про це пише журнал The New England Journal of Medicine.

Надмірне споживання солі підвищує кров’яний тиск – основний ризик хвороб серця та інсультів, нагадують лікарі.

Норма споживання солі, рекомендована ВООЗ, становить 2 г на день. Провівши метааналіз 205 досліджень, автори статті встановили, що у 2010 році в середньому у світі споживання солі становило 3,95 г на день, тобто майже удвічі більше за норму.

Ця цифра коливається для різних країн: від 2,2 г на добу в африканських країнах до 5,5 г у Центральній Азії. У США вона становить 3,6 г на добу – на 80% більше за рекомендовану ВООЗ норму.

Медики підрахували, що 1,65 млн смертей на рік від серцево-судинних захворювань, тобто кожна десята смерть, пов’язані з надмірним споживанням солі. Вони підкреслюють важливість роз’яснювальної роботи серед населення про те, яку небезпеку становить надлишок солі.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Луцьку заходи до Дня ...

КОМЕНТАРІ