У Єревані вимагали від влади надати допомогу єзидам в Іраку

У Єревані вимагали від влади надати допомогу єзидам в Іраку

16.08.14 16:24 0 780
Десятки єзидів у Єревані 14 серпня вийшли на акцію і вимагали від уряду Вірменії надати допомогу, включаючи зброю, для захисту їхніх одновірців на півночі Іраку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Демонстранти закликали уряд поставити це питання на порядку денному Організації Об’єднаних Націй.

Деякі з вірменських єзидів вимагали зустрічі з прем’єр-міністром Вірменії Овіком Абрамяном, заявляючи, що реакція Вірменії на «геноцид єзидів» на півночі Іраку не була адекватною.

Абрамян не вийшов до демонстрантів, з ними поговорив його заступник Гурген Думанян. За його словами, уряд Вірменії виділить 50 тисяч доларів у якості гуманітарної допомоги єзидам на півночі Іраку.

У Вірменії мешкає близько 60 тисяч єзидів, які є нащадками цієї релігійної спільноти, яка тікала з Османської імперії під час кампанії 1915 року, спрямованої проти вірмен. Під час тієї кампанії також було знищено тисячі єзидів.

За повідомленням влади США, наразі у горах побіля міста Сінджар на півночі Іраку залишається близько 4,5 тисячі єзидів, які втекли від бойовиків «Ісламської держави».

Ісламісти захопили значні території на півночі і заході Іраку з початку їхньої наступальної операції у червні.

Минулого тижня президент США Барак Обама дав добро на застосування американської авіацію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку задля захисту американського персоналу, який перебуває в Ірбілі та захисту релігійних меншин, які змушені були тікати після наступу ісламістів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ