Військовослужбовці Луцького прикордонного загону повернулися зі Сходу на рідну Волинь

Військовослужбовці Луцького прикордонного загону повернулися зі Сходу на рідну Волинь

16.08.14 08:07 0 729
До нашого міста повернулися військовослужбовці Луцького прикордонного загону, які у складі оперативно-бойової прикордонної застави виконували завдання із захисту східного кордону України.

В урочистому мітингу, присвяченому зустрічі та вшануванню військовослужбовців Луцького прикордонного загону, взяли участь голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, Луцький міський голова Микола Романюк, начальник Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант Ігор Токовий, голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, ветеран прикордонної служби, генерал-лейтенант Аркадій Яворський.

Ігор Токовий повідомив, що два місяці тому 74 військовослужбовці Луцького прикордонного загону поїхали нести службу у найважчу ділянку Державного кордону України, про яку неодноразово повідомляли ЗМІ, як «гарячу точку», - Маринівку Донецької області. Вони мали 19 одиниць бойової техніки, 14 із них навіть не підлягають ремонту після шквальних обстрілів артилерії, «градів», а ці мужні чоловіки вистояли у важких боях, не виявивши слабкодухості. «Вами гордиться Луцький прикордонний загін та уся Державна прикордонна служба України», – сказав генерал - лейтенант. На жаль, за його словами, двоє прикордонників загинули, 9 поранено, троє із них перебувають у важкому стані. Загиблих Сергія Киричука та Сергія Гулюка нагороджено посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Такі ж ордени та медалі «За військову службу в України», Почесні грамоти генерал вручив багатьом військовослужбовцям, які чесно, самовіддано виконували свій військовий обов’язок у зоні АТО.

Володимир Гунчик привітав прикордонників на рідній землі та вручив їм Подяки облдержадміністрації за виявлені мужність і героїзм. Олександр Пирожик висловив слова вдячності від обласної ради і вручив Почесні грамоти.

Щирі слова сказав героям Луцький міський голова Микола Романюк. «Дякую вам за те, що ви з честю виконали свій обов’язок. Ми гордимося вами. Слава вам, слава Україні », – звернувся він до військовослужбовців і вручив Подяки.

Від військовослужбовців Луцького прикордонного загону, які повернулися з АТО, виступив майор Сергій Мельник. Він зазначив: «Хочу низько вклонитися кожному своєму побратимові за те, що з честю несли свою нелегку службу». Майор переконаний у тому, що вони після відпочинку знову будуть надійно захищати кордони рідної держави.

Найзворушливішою миттю була зустріч рідних з військовослужбовцями, які вітали їх міцними обіймали, не стримуючи сліз щастя і радості. Як справжні патріоти з прапором України у руках зустрічали свого старшого брата Максима Барабаша Назар та Микола. Вони розповідали, що у середу довідалися, що брат повертається, і такій звістці дуже зраділи, а ще школярі казали, що готові його замінити, щоправда одному із них 10, другому хлопчикові 13 років.

Чотирирічна Аня навіть молитву вивчила і щодень молилася за свого тата Андрія Соловйова. Перше про що дівчинка повідомила татові – прикордонникові: «Братик Михайлик навчився ходити»…

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роз'яснення ...
Наступна новина: Голова Хмельницької ОДА ...

КОМЕНТАРІ