В Івано-Франківській області рятувальники взяли участь у заходах з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги

В Івано-Франківській області рятувальники взяли участь у заходах з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги

16.08.14 08:04 0 762
15 серпня у приміщенні актової зали «Просвіти» в Івано-Франківську відбулися заходи з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, організовані регіональним штабом з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, що діє при Управлінні ДСНС в області.

У рамках заходів, виходячи з принципів гуманітарних працівників, таких як гуманність, неупередженість, нейтральність і незалежність, для тимчасових переселенців, які перебувають на території області, був наданий інформаційний супровід широкого спектру питань – медичного, соціального, юридичного та психологічного.

Громадяни України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО отримали кваліфіковані консультації з актуальних питань представників громадських організацій та органів виконавчої влади, також були організовані медичні огляди та обстеження, надані психологічні та юридичні консультації.

Тимчасові переселенці, а це понад сотня осіб, переважно жінки та діти, мали нагоду ще раз переконатися в тому, що про них турбуються та роблять все можливе для адаптації до мирного і спокійного життя. Для багатьох з них, ці заходи стали ще одним виявом людської доброти та допомоги. Люди спілкувалися, ділилися враженнями, вирішували свої поточні проблеми, яких у них достатньо – від працевлаштування до пошуків житла. Адже для багатьох з них Прикарпаття стає другим домом – тут вони сподіваються залишитися жити, завести нових друзів, влаштувати дітей у школи та дитсадки.

Переселенці цікаво та змістовно проводили час, пізнавали нашу культуру і побут. Вони мали можливість позайматися в майстер-класах з техніки бісероплетіння та вишивання. Цікаво було і дітям, адже для них теж приготували різні заняття і конкурси, малювання олівцями і фарбами, складання конструкторів, вирізання з паперу, аплікації та декупаж. Також діти змогли взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті «Україна – моя країна!».

А психологи Управління ДСНС в області надали переселенцям – як дітям так і дорослим – кваліфіковану психологічну допомогу, заспокоїли та запевнили людей у тому, що вони не залишаться наодинці зі своїми проблемами.

Загалом у заходах взяли участь представники управління охорони здоров’я, соціальної політики Івано-Франківської ОДА, благодійного фонду Івано-Франківської УГКЦ «Карітас», обласної організа­ції Товариства Червоного Хреста Ук­­­раїни, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, молодіжного громадського центру «Еталон».

Заступник начальника Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Володимир Пачків зазначив, що регіональним штабом з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, робиться все можливе для надання різнопланової допомоги переселенцям.

Працівники Управління ДСНС в області в рамках даної акції організували екскурсію виставкою-музеєм пожежно-рятувальної служби Прикарпаття, де переселенці побачили багато нового для себе. Велике враження на них справили експонати виставки – від кінно-бочкового ходу до діорами «Пожежа в житловій кімнаті». Також гості ознайомилися з технікою, яка є на озброєнні у рятувальників, і отримали на пам’ять солодкі призи, сувеніри та листівки застережуючого характеру.

Без сумніву, цей день надовго запам’ятається переселенцям, дасть можливість повірити у власні сили і стане поштовхом для реалізації нових життєвих планів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: IIHF залишила за Україною ...

КОМЕНТАРІ