В Івано-Франківській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на ДТЕК Бурштинська ТЕС

В Івано-Франківській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на ДТЕК Бурштинська ТЕС

16.08.14 16:09 0 880
На території області нараховується 516 потенційно небезпечних об’єктів, серед яких є і найпотужніша на західній Україні теплова електростанція - Бурштинська ТЕС. Безперебійна робота станції вимагає суворого дотримання персоналом об’єкту правил пожежної безпеки в процесі виробництва та підвищеної уваги з боку пожежно-рятувальної служби. Саме з метою перевірки боєздатності пожежно-рятувальних підрозділів, взаємодії рятувальників та служб об’єкту у випадку виникнення надзвичайної ситуації, на Бурштинській тепловій електростанції під керівництвом начальника Управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького пройшли тактико-спеціальні навчання.

За тактичним задумом навчань, при проведенні ремонтних робіт локомотива виникло загорання дизельного палива і вогонь почав поширюватись. В тепловозному депо знаходиться три локомотива. У суміжних приміщеннях та оглядових ямах є люди.

На пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №18 Бурштинської ТЕС від диспетчера станції надходить повідомлення про пожежу. Черговим персоналом до тепловозного депо направляється маневровий локомотив для проведення відбуксирування двох локомотивів із будівлі.

До місця виклику за сигналом „тривога” одразу ж направляється чергова варта рятувальників. Керівник гасіння пожежі, оцінивши обстановку, оголошує підвищений номер виклику. Організовуються дві ланки газодимозахисників для розшуку потерпілих та евакуації їх з місця пожежі. Прибувають додаткові сили і засоби пожежно-рятувальних підрозділів.

Площа пожежі тим часом сягає сімдесяти метрів квадратних. У приміщенні надзвичайно висока температура та сильне задимлення.

Рятувальники оперативно проводять бойове розгортання, встановлюють пожежні автомобілі на вододжерела. Оголошується збір об’єктового штабу. Здійснюється ряд заходів для захисту покрівлі будівлі, судньої споруди вагоноперекиду та парку мазутних резервуарів.

За вказівкою керівника гасіння пожежі на місці події створено три оперативні дільниці. Перша залучена на гасіння розлитого дизельного палива та моторного мастила всередині депо. Від пожежного поїзда подано стволи на гасіння локомотива на площадці перед депо. До функцій другої входить захист сусідньої будівлі вагоноперекиду та парку резервуарів мазуту. На третій дільниці за допомогою авто драбини гасять вогонь на покрівлі депо.

Рятувальники проводять пінну атаку. Пожежу ліквідовано. Для особового складу рятувальників поступає команда ”відбій”.

Після відпрацьованих дій з особовим складом пожежно-рятувальної служби проводиться розбір навчань, оцінюється правильність дій вогнеборців та працівників об’єкту у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Підводячи підсумки проведених тактико-спеціальних навчань, і рятувальники, і працівники об’єкту були одностайними у важливості та необхідності проведення таких спільних тренувань. А ще такі заходи допомагають особовому складу бійців ДСНС відпрацювати навички роботи в екстремальних ситуаціях, перевірити боєздатність основної та спеціальної техніки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ