В Івано-Франківській області про проблеми безпеки спільно з громадськістю

В Івано-Франківській області про проблеми безпеки спільно з громадськістю

16.08.14 14:28 0 808
П'ятниця, 15 серпня 2014, 17:09 |

15/08/2014

В Управлінні Державтоінспекції 15 серпня т.в.о. начальника УДАІ УМВС в області підполковник міліції Накипілий В.П. провів зустріч з представниками Громадської ради, створеної при УМВС в області та громадських активістів Координаційної ради, «Правого сектора», «Самооборони» та ін.

Зустріч відбулася, щоб підбити підсумки спільної роботи, яка тривала понад місяць від минулого зібрання та обговорити плани на подальшу співпрацю. За цей час працівниками ДАІ разом з громадськими активістами проведено рейди по відпрацюванню території м.Івано-Франківська з метою виявлення порушень, які допускають водії, надаючи послуги з пасажирських перевезень, водіїв «таксі» тощо. Заслухано інформацію керівників служб УДАІ про проведені заходи та проблемні питання, які потребують спільного вирішення. На найближчий час заплановано провести спільні профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Спецсигнал», з виявлення та документування фактів ненадання водіями автомотранспорту переваг у русі оперативним транспортним засобам з ввімкненими спеціальними світловими та звуковими сигнальними пристроями, в т.ч. автомобілям швидкої допомоги. Згідно п.3.2 Правил дорожнього руху у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд.

За невиконання вказаного пункту ПДР водіїв-порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно ст.122 ч.3 КУпАП, якою передбачено штраф в розмірі від 510 до 680 гривень.

На нараді йшлося про підготовку вулично-дорожньої мережі до навчального року, а це нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків, обстеження ділянок, які прилягають до територій дитячих та навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів та ін.

Також важливим є питання, яке прозвучало від членів Громадської ради щодо обов’язковості надання послуг із супроводження організованих груп дітей, оскільки є випадки формального підходу до цих проблем організаторів дитячих екскурсій чи перевезень, які не ставлять до відома Державтоінспекцію, а відповідно, здійснюють перевезення без погодження. Це питання керівництвом ДАІ заплановано обговорити на спільних педагогічних нарадах напередодні початку навчального року.

Окрім того представники від громадськості, вислухавши питання про стан вулично-дорожньої мережі міста Івано-Франківська, проблеми та потреби долучаться зі свого боку до вирішення питань що стосується виконання приписів дорожньо-комунальними організаціями, реагуванням на інформації ДАІ органів місцевої влади.

Як пропозиція від громадськості прозвучало те, щоб у кожному підрозділі Державтоінспекції розмістити інформаційну таблицю з контактними телефонами Громадської ради, щоб громадяни могли звертатися з приводу питань, які їх цікавлять.

Прес-служба УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні більшає ...
Наступна новина: Чернігів: "Українські ...

КОМЕНТАРІ