Кожна людина, яка переїхала зі східних регіонів України, взимку матиме житло з нормальними умовами перебування – керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький

Кожна людина, яка переїхала зі східних регіонів України, взимку матиме житло з нормальними умовами перебування – керівник Міжвідомчого координаційного штабу Василь Стоєцький

16.08.14 14:45 0 689
Вже найближчим часом людей, які нині тимчасово проживають на територіях гуртожитків навчальних закладів чи базах відпочинку (близько 300 об’єктів ), що не обігріваються, необхідно буде перемістити до інших будівель. Наразі там перебуває більше 20 тис. внутрішньо переміщених осіб. Міжвідомчим координаційним штабом визначено більше 4 тис. об’єктів, у яких можливо розмістити близько 35 тис. осіб. Тому взимку кожна людина, яка переїхала зі східних регіонів України, взимку матиме житло та буде зігріта. В резерві залишиться ще більше 10 тис. вільних місць. Про це повідомив під час брифінгу Василь Стоєцький, заступник Голови ДСНС України - керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

Василь Стоєцький також повідомив, що Уряд та Міжвідомчий координаційний штаб наразі перевіряють визначені приміщення на відповідність вимогам для тимчасового розміщення людей. Вирішується питання щодо підготовки будівель до осінньо-зимового періоду. Також визначаються регіони України на наявність вільних місць для розселення людей, які прибувають зі Сходу України.

“На даний час, з районів проведення АТО та тимчасово окупованої АР Крим, вже переміщено більше 105 тис. людей, з яких кожна третя – дитина, кожен десятий – інвалід. Щоденно кількість зареєстрованих регіональними штабами осіб, постійно збільшується. Саме тому Міжвідомчий координаційний штаб оперативно вирішує питання щодо їх подальшого розміщення у найменш заселених регіонах”, - зазначив Василь Стоєцький.

Керівник Штабу також зазначив, що Державною службою України з надзвичайних ситуацій для безпечного переміщення людей з районів проведення АТО, розгорнуто 6 транзитних пунктів для зустрічі осіб, які переміщуються гуманітарними коридорами з району проведення антитерористичної операції: 4 пункти у Донецькій області (у містах Красноармійськ, Волноваха, Маріуполь та с. Орли Покровського району), та 2 пункти у Луганській області (у містах Сватове та Щастя). На даний час до транзитних пунктів звернулося 9 тис. 930 осіб, яким надано необхідні умови з розміщення та за їх бажанням організовано безоплатний вивіз з транзитних пунктів та розселення у регіонах України.

Крім того, рятувальники працюють на звільнених територіях Донбасу. Зведені загони ДСНС України відновлюють життєзабезпечення зруйнованих міст. Піротехнічні загони ДСНС України обстежують територію та акваторію Донецької та Луганської областей – вже знешкоджено більше 10 тис. од. боєприпасів. Роботи з відновлення інфраструктури міст тривають.

У ході брифінгу відбулося також відеовключення з транзитними пунктами у м. Сватово (Луганська область) та м. Красноармійськ (Донецька область), під час якого керівники пунктів доповіли керівнику Штабу про роботу з людьми, які прибувають до транзитних пункті.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як проходять жнива на ...
Наступна новина: 28 новел українських ...

КОМЕНТАРІ