В Закарпатській області мешканці Сходу отримають урядову гуманітарну допомогу

В Закарпатській області мешканці Сходу отримають урядову гуманітарну допомогу

16.08.14 12:52 0 803
Вчора, на виконання доручення Президента України та Уряду України, Державною службою з надзвичайних ситуацій було оперативно, впродовж доби, доставлено гуманітарний вантаж для мешканців Сходу України.

Близько 800 тонн вантажу, а це продукти харчування, товари першої необхідності, на 71 автомобілі із трьох міст України – Києва, Дніпропетровська та Харкова, були доставлені до міста Старобільськ Луганської області. Безпосередню координацію заходів щодо доставки гуманітарної допомоги здійснює Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Урядову гуманітарну допомогу планувалось передати Міжнародному комітету Червоного Хреста, і вже далі, під егідою Червоного Хреста, мирне населення, яке опинилось в районі проведення антитерористичної операції, отримало б вкрай необхідну допомогу.

Проте виникли певні труднощі з розміщенням великого об’єму вантажу на складі у м.Старобільськ. Тому, враховуючи логістичні можливості, зокрема наявність на території найближчих міст складських приміщень, було прийнято спільне рішення перенаправити дніпропетровський вантаж у місто Сєверодонецьк. Колона з 19 автомобілів з Києва прибула до м. Лисичанськ. Продукти харчування та предмети першої необхідності будуть розміщені на одному з місцевих складів.

На території всіх складських приміщень забезпечено охорону вантажу спільними зусиллями рятувальників та місцевих відділів міліції. Там вантаж зберігатиметься до моменту подальшого його розподілу Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

“Ми розуміємо наскільки ця допомога є важливою для мирних громадян, які зараз перебувають на території, підконтрольній терористами. І зробимо все можливе, щоб гуманітарна допомога якнайшвидше потрапила до тих, хто її дійсно потребує”, - зазначив Сергій Бочковський.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Медики вирахували, скільки ...

КОМЕНТАРІ