Олег Панькевич: "Нам потрібно відходити від совєцьких традицій щодо проведення мобілізації"

Олег Панькевич: "Нам потрібно відходити від совєцьких традицій щодо проведення мобілізації"

16.08.14 08:32 0 807
Народні депутати України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" ініціюють внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Суть змін полягає у законодавчому обмеженні мобілізації осіб з сімей, в яких вже є хоча б одна мобілізована на військову службу особа.

Автори законопроекту від ВО "Свобода" Олег Панькевич, Ірина Сех, Юрій Сиротюк та Михайло Блавацький зазначають, що впровадження такої ініціативи зніме соціяльну напругу та сприятиме становленню соціяльної рівності серед батьків мобілізованих. Бо в окремих сім'ях мобілізованими є кілька осіб, а в інших – жодної з тих, що підлягають мобілізації.

Як зазначає один із авторів документа свободівець Олег Панькевич, обмеження мобілізації осіб з сімей, в яких вже є хоча б один мобілізований на військову службу, вкрай необхідний для встановлення соціяльної рівності та справедливості. "На жаль, система військкоматів була зруйнована остаточно, коли скасували призов до армії, тож нині там повний безлад. Особливо обурює факт, коли приходять повістки у сім'ї, з яких вже були мобілізовані особи. Це в той час, коли є сім'ї, у яких жодна особа не мобілізована. Крім того, десятки тисяч професійних армійців і міліціонерів сидять в тилу, а в зону АТО часто відправляють цілком непідготовлених військових. Нам потрібно відходити від совєцьких традицій щодо проведення мобілізації Тому ми з колегами вирішили зареєструвати зміни до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", щоб посприяти становленню соціяльної рівності та справедливості", – зазначає народний депутат.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Хмельницької ОДА ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ