Технологічні компанії виступають за єдині стандарти «інтернету речей»

Технологічні компанії виступають за єдині стандарти «інтернету речей»

18.08.14 08:10 0 701
Компанії Samsung, Intel та Dell спільно розроблять стандарти для ринку «інтернету речей», що активно розвивається. Йдеться про підключені до Мережі та інтегровані між собою мобільні пристрої, домашню електроніку, автомобілі й інші предмети у житті користувача.

Про це йдеться у повідомленні компаній.

За прогнозом аналітичної компанії Gartner, обсяг ринку пристроїв і сервісів «інтернету речей» досягне до 2020 року 300 млрд доларів, а кількість одиниць техніки перевищить 26 млрд штук.

В асоціації Open Interconnect Consortium також беруть участь виробники процесорів Broadcom і Atmel. Її ціль – розробити єдині стандарти, які виробники зможуть впроваджувати в пристрої з можливістю підключення до інтернету.

У результаті домашні розважальні й охоронні системи, освітлення, сигналізація та побутова електроніка будуть сумісні між собою, і ними можна буде управляти з одного пристрою. Вже зараз низка виробників випускають, наприклад, телевізори і термостати з інтернет-підключенням, але вони часто не сумісні між собою.

Крім нового альянсу, розвитком технологій «інтернету речей» також займається асоціація AllSeen Alliance, яку підтримує Qualcomm. До неї приєдналася Microsoft, що стала її 51-м учасником. Однак представники обох альянсів погоджуються, що індустрія «інтернету речей» має працювати на єдиній групі стандартів.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська обласна ...
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ