На Львівщині до школи підуть усі діти, переселені з Криму та зони АТО

На Львівщині до школи підуть усі діти, переселені з Криму та зони АТО

18.08.14 09:17 0 734
«Із навчанням проблем немає. На Львівщині усі діти шкільного віку, які тимчасово переміщені з Кримського півострова та зони проведення АТО, підуть до школи. Жодних скарг щодо навчання від переселенців до нас не надходило», – повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук.

Підготовка до «першого вересня» та вирішення проблем із навчанням для тимчасових переселенців було одним із питань, яке обговорювалось на селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра- Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

Друге питання – забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб в осінньо-зимовий період.

На Львівщині, за словами Володимира Харчука, до зими готово 95% житлового фонду, який прийняв переселенців. 90 тимчасово переміщених осіб зараз проживають у гуртожитках навчальних закладів і відомчих гуртожитках. Щонайпізніше до середини вересня таке помешкання потрібно звільнити.

«Водночас за місяць – два виникне проблема, що ми не будемо мати де розселяти осіб, які тільки прибуватимуть на Львівщину з Криму чи зони АТО. Наші можливості вичерпуються. Кілька варіантів напрацьовано, але потрібна підтримка центральної влади», – сказав Володимир Харчук.

Довідка:

На Львівщині перебуває 4,3 тис. тимчасових переселенців. Із них понад 2 тис. – мешканці Криму, решта – із сходу України

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Динамо таки цікавиться ...

КОМЕНТАРІ