ЄС надасть зброю курдським військовим на півночі Іраку

ЄС надасть зброю курдським військовим на півночі Іраку

18.08.14 12:33 0 788
Міністри закордонних справ ЄС підтримали рішення щодо надання зброї курдським військовим на півночі Іраку. Таке рішення було ухвалене під час зустрічі у Брюсселі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами міністра закордонних справ Німеччини, Франк-Вальтера Штайнмайєра, ЄС знайшов «загальні положення», які дозволять «певним країнам» в ЄС відповідати на запити щодо допомоги курдським силам безпеки в Іраку.

«Наразі неясно, яке саме обладнання буде доставлене, і що необхідно», – наголосив Штайнмайєр.

Цього тижня Єврокомісія оголосила, що до Іраку буде доставлена гуманітарна допомога на 17 мільйонів євро.

За повідомленням влади США, наразі у горах побіля міста Сінджар на півночі Іраку залишається близько 4,5 тисячі єзидів, які втекли від бойовиків «Ісламської держави».

Ісламісти захопили значні території на півночі і заході Іраку з початку їхньої наступальної операції у червні. Там наразі їм протистоять курдські військові.

Минулого тижня президент США Барак Обама дав добро на застосування американської авіацію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку задля захисту американського персоналу, який перебуває в Ірбілі та захисту релігійних меншин, які змушені були тікати після наступу ісламістів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Червоний Хрест вирішив ...
Наступна новина: У Волинській області євген ...

КОМЕНТАРІ