Міжнародний комітет Червоного Хреста продовжує приймати урядову гуманітарну допомогу для мешканців Сходу України

Міжнародний комітет Червоного Хреста продовжує приймати урядову гуманітарну допомогу для мешканців Сходу України

18.08.14 14:07 0 800
На виконання доручення Президента України та Уряду України, з трьох міст – Києва, Дніпропетровська та Харкова – 14 серпня відправилася 71 вантажівка з майже 800 тонами гуманітарної допомоги для жителів Луганщини та Донеччини. Безпосередню координацію заходів з доставки гуманітарної допомоги здійснював Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Оперативно, впродовж доби Державною службою України з надзвичайних ситуацій було доставлено близько 800 тонн гуманітарного вантажу на Схід України.

14 серпня о 19:30 до м. Старобільськ прибула перша колона з м. Харків. Рух вантажівок з продовольством та товарами першої необхідності очолював Голова ДСНС України Сергій Бочковський та супроводжували Голова Харківської ОДА Ігор Балута і виконуюча обов’язки Голови Луганської ОДА Ірина Верігіна.

30 автомобілів з вантажем у більше 280 тон у підготовлені складські приміщення загін рятувальників ДСНС України (110 чоловік) розвантажував практично вручну до ранку наступного дня.

Переміщені у склади Старобільська продукти харчування (овочі, крупи, цукор, борошно, олія, консерви, мед, чай), вода, медикаменти та інші предмети першої необхідності були згідно з переліком передані керівником колони та прийняті представниками Червоного Хреста.

Через великий об’єм загального вантажу (близько 800 тонн), направленого у східні регіони, увесь його неможливо було розмістити на складі у м. Старобільськ. Тому, враховуючи логістичні можливості, зокрема наявність на території найближчих міст складських приміщень, було прийнято спільне рішення перенаправити дніпропетровський та київський вантажі (41 автомобіль) у м. Сєверодонецьк.

Станом на 9 ранку 16 серпня, 41 вантажний автомобіль, а це майже 500 тонн, було повністю розвантажено рятувальниками на один зі складів Сєверодонецька. Наразі представниками Червоного Хреста та українською стороною проводиться інвентаризація. Тільки після цього, гуманітарний вантаж буде прийнятий Міжнародним комітетом Червоного Хреста для подальшого розподілу та направлення, вже під його егідою, мирному населенню, яке опинилося в районі проведення антитерористичної операції.

На території складських приміщень міст Старобільськ та Сєверодонецьк, де певний час буде зберігатися вантаж, спільними зусиллями рятувальників та місцевих відділів міліції забезпечено його охорону.

«Від українського Уряду ми доставили таку вкрай необхідну допомогу нашим співвітчизникам. І надалі робитимемо все можливе, аби жителі східних регіонів України відчували нашу підтримку та турботу. Ми передаємо цю допомогу Міжнародному комітету Червоного Хреста і впевнені, що вона потрапить до тих, хто дійсно її потребує», – зазначив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голову Луганського ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ