У Червоному Хресті вирішили відрядити в Україну й Росію більше співробітників

У Червоному Хресті вирішили відрядити в Україну й Росію більше співробітників

18.08.14 12:54 0 844
Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) додатково відправляє співробітників до Росії та України, а також розширює масштаби логістичних механізмів для доставки допомоги на територію східної України, що уражена конфліктом. Про це йдеться у повідомлені організації. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними МКЧХ, чотири співробітники комітету вже присутні безпосередньо на місці стоянки російського конвою в Ростовській області, інші представники наразі прямують туди ж. Група співробітників також працює в місті Старобільськ, куди прибуло близько 50 вантажівок гуманітарної допомоги від України.

«Нам, як і раніше, потрібні гарантії від усіх сторін, залучених до конфлікту, що нашим співробітникам буде надано можливість виконувати свою роботу безпечно і з належною повагою до наших гуманітарних принципів. Враховуючи складнощі щодо логістики та безпеки, ця операція займе деякий час, і ми закликаємо владу обох країн зробити все можливе, щоб якнайшвидше вирішити усі питання», – цитує комітет голову управління з оперативної діяльності МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лорана Корбу.

У комітеті нагадали, що Україна і Росія допрацьовують «важливі практичні деталі», зокрема інспекції та оформлення процедур конвою під керівництвом Росії і підтвердження виключно гуманітарного характеру вантажу.

«Якщо і коли буде досягнута домовленість, ми почнемо працювати над доставкою цієї гуманітарної допомоги людям, що постраждали від конфлікту в східній частині України, а також до медичних та інших соціальних інституцій. З огляду на те, що цивільні особи наразі намагаються впоратися з обмеженим доступом до основних послуг, таких як постачання води та електроенергії, швидкість є нагальною», – додав Лоран Корба.

У МКЧХ зазначили, що від початку кризи в Україні надають гуманітарну допомогу і талони для закупівель вимушеним переселенцям, а також медикаменти медичним установам в Донецькій, Луганській і Харківській областях для лікування поранених. Комітет відвідує осіб, затриманих у зв’язку з поточною ситуацією, і сподівається досягти офіційної угоди з урядом з цього приводу. Комітет також прагне відвідувати осіб, затриманих іншою стороною-учасником конфлікту.

У повідомленні МКЧХ також ідеться, що комітет продовжує розширювати гуманітарну діяльність відповідно до ситуації у східній Україні та отримує фінансову підтримку від Фінляндії, Швейцарії, Великобританії та США, а також товариств Червоного Хреста Канади та Японії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 18 серпня 2014: іменинники, ...

КОМЕНТАРІ