Відкрито анотаційну дошку легенді прикарпатського футболу – Мирославу «Кайзеру» Думанському

Відкрито анотаційну дошку легенді прикарпатського футболу – Мирославу «Кайзеру» Думанському

18.08.14 21:35 0 1019
В Івано-Франківську, в рамках прийнятої міською радою програми "Івано-Франківськ – місто героїв", відкрили анотаційну дошку легенді прикарпатського футболу – Мирославу Думанському

У заході взяли участь депутати міської ради, народний депутат України Руслан Марцінків, дружина Ольга Володимирівна Думанська та син Мирослава Думанського, екс-міський голова Зіновій Шкутяк, а також представники спортивної громади області, зокрема ветеран футболу Богдан Григорович Вовкович.

Мирослав Думанський – один з кращих гравців за всю історію івано-франківського футболу. Саме з його іменем пов’язані яскраві перемоги і здобутки «Спартака», які досі не повторила жодна прикарпатська команда. А сам зірка гри мільйонів свого часу ставав бронзовим призером Спартакіади народів СРСР у складі збірної Української РСР, був переможцем і бронзовим призером першої ліги чемпіонату СРСР. За це у команді Мирослава Думанського називали «Кайзером», а донині про нього згадують, як про «Маестро» прикарпатського футболу.

"Такі постаті як Мирослав Думанський, мають стати прикладом для наслідування івано-франківсьої молоді. Нині діти з захопленням спостерігають за талантами бразильських, німецьких чи англійських спортсменів, нажаль не знаючи, що в їхньому місті ще пів століття тому не менші дива з м’ячем творив унікальний Мирослав Думанський", - наголосив у своєму виступі народний депутат України Руслан Марцінків.

Також у суботу стартував ХХ-й традиційний турнір з футболу "Кубок Федерації" пам'яті Мирослава Думанського серед юнаків 1999 р.н. Участь у змаганнях беруть 8 команд з цілої України.

Анотаційну дошку встановили в рамках програми «Івано-Франківськ – місто героїв» на будівлі, де раніше проживав Мирослав Думанський, що на Чорновола,49. На дошці розміщений спеціальний кюар код, за яким з мобільного телефону чи планшету туристи можуть зайти на спеціальний сайт програми geroi.if.ua і прочитати більше про того чи іншого героя.

Завданням відповідної програми є охорона, популяризація історичної та культурної спадщини, вшанування героїв національно визвольних змагань, які проживали чи вели активну діяльність в м. Івано-Франківську, а також поширення інформації про важливі події, які відбувалися в м. Івано-Франківську.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ