На Львівщині прощалися з бійцем «Айдару» Володимиром Юричком

На Львівщині прощалися з бійцем «Айдару» Володимиром Юричком

19.08.14 12:59 0 852
Учора у Самборі Львівської області прощалися із Володимиром Юричком – першим загиблим краянином, двадцятирічним учасником АТО.

Про це 18 серпня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Володимир Юричко навчався на третьому курсі Київського медичного університету імені Богомольця. Майбутній лікар не готувався до війни, та війна покликала його в ряди захисників своєї держави, яку він любив над усе. Батькові казав: «Якщо не я, то хто?». На стіні в столичному гуртожитку написав гасло, яке для нього стало своєрідним заповітом: «Зі щитом або на щиті».

Доброволець батальйону «Айдар» загинув 14 серпня у бою із російськими найманцями в зоні АТО біля селища Хрещовате Луганської області. На передовій спершу Володимир Юричко був санітаром, а потім став умілим кулеметником розвідувально-диверсійного загону.

Труну з тілом юного учасника війни на сході України для громадського прощання із батьківського будинку було перенесено в зал органної та камерної музики, а звідси – до міського греко-католицького храму Різдва Пресвятої Богородиці. Тут понад двадцять священиків УГКЦ та православних церков Самбірщини, а також Старосамбірщини соборово відправили парастас, який очолював протосинкел Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій Комар.

Щире співчуття рідним загиблого бійця батальйону «Айдар» письмово висловив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Ярослав Приріз, яке було зачитане у час заупокійного Богослужіння.

Провести воїна-добровольця в останню дорогу на міський цвинтар – місця вічного спочинку прийшли перші особи Самбора та району, чисельно зійшлися жителі Самбірщини, небайдужі з навколишніх сіл, молодь, однокласники.

З різних місць приїхали попрощатися з Володимиром Юричком також його бойові побратими з батальйону «Айдар», які у коротких відпустках, або ті, що після поранення та лікування проходять реабілітацію.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коростишівські митці ...
Наступна новина: В Іршаві свободівці разом ...

КОМЕНТАРІ