Українці зібрали 94,5 тис. грн на проект «Інклюзивна освіта незрячих дітей»

Українці зібрали 94,5 тис. грн на проект «Інклюзивна освіта незрячих дітей»

19.08.14 11:56 0 782
У серпні 2014 р. Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» завершив проект, покликаний надати технічну і програмну підтримку процесу навчання дітей з глибокими ураженнями зору поза межами спеціальних шкіл-інтернатів для сліпих. Бюджет проекту «Інклюзивна освіта незрячих дітей» склав 94500 грн. Кошти зібрали громадяни України, яким небайдужа доля таких дітей.

Про це 18 серпня повідомила виконавчий директор ЛОО ВГО УСІ автор і керівник проекту «Інклюзивна освіта незрячих дітей» Оксана Потимко.

Як зазначається у повідомленні, люди жертвували на допомогу незрячим найрізноманітніші суми, починаючи від 20-30 грн і до 50000 грн.

Платформу для збору коштів надав МБФ «Українська біржа благодійності», з яким організація спільно реалізовує вже четвертий проект поспіль.

За благодійні пожертви українців організатори проекту придбали 10 нетбуків з голосовими програмами екранного доступу, шість брайлівських друкарських машинок, одну ліцензійну програму для збільшення зображення на екрані комп’ютера.

Географія послуг проекту охоплює всю Україну. Перші технічні засоби та програми вже знайшли своїх власників. Так, 10-річна Каріна Осадца з Кіровоградської області отримала нетбук і брайлівську машинку, 8-річна Марія Ковалевська з м. Миколаєва на півдні -комп’ютер і брайлівську машинку. Наступними претендентами на одержання адаптованих технічних засобів і програм є незрячі малюки з Дніпропетровська, Рівного, Черкас, Львова та ін.

Окрім спеціальних технічних засобів, які через їх дорожнечу батьки не в змозі самостійно придбати для своїх малюків, організатори проекту передають дітям низку інших цікавих та захоплюючих матеріалів: абетку Івана Малковича у рельєфному та звуковому оформленні, мультиплікаційні фільми з тифлокоментарем тощо.

ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» висловила вдячність МБФ «Українська біржа благодійності» та усім небайдужим громадянам України за виявлені гуманність та доброчинність. Досвід засвідчує, що зусиллями простих людей можна добитися того, що, на жаль, не під силу виконавчим органам влади попри декларативно-популістські заяви про впровадження і підтримку інклюзивної освіти дітей з особливими потребами, зокрема – глибокими вадами зору. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ