В Чернівецькій області “Рятувальний спецназ” Сергія Біляєва відновлює “поранену землю” Луганщини

В Чернівецькій області “Рятувальний спецназ” Сергія Біляєва відновлює “поранену землю” Луганщини

19.08.14 10:22 0 752
Вранці 1 серпня на території Міжрегіонального центру швидкого реагування, що розташований у місті Ромни Сумської області, було досить людно: техніка з жовто-блакитними стягами, рятувальники з запалом в очах та їх керівник, який завжди готовий прийти на допомогу - Сергій Біляєв, полковник служби цивільного захисту.

Того дня зведений загін Центру вирушав на Схід України, а саме на Луганщину, з почесною та важливою місією – загоїти рани “пошрамованої землі” внаслідок дій терористів. Їхали не за наказом, а за покликом серця, з вірою допомогти людям, своїм співвітчизникам повернутися до звичного життя. І кожен із сотні “рятувального спецназу” був переконаний, що зможе це зробити, адже отримали благословення як від керівництва ДСНС України, так і від церкви. Присутність священника на таких заходах вже стало, здається традицією. Ще одним особливим атрибутом був прапор України: у в серці рятувальників та на кожній спецтехніці, високо вгорі майорів символ незламного духу України.

По команді Сергія Біляєва, завелися мотори - і 100 рятувальників та 20 од. техніки вирушили на Луганщину. А вже 2 серпня зведений загін Міжрегіонального центру швидкого реагування приступив до роботи. І дотепер рятувальники працюють у Лисичанську, розбираючи завали, знешкоджуючи боєприпаси, доставляючи гуманітарну. Одним словом – не цураються навіть найскладнішої роботи. Працюють, не чекаючи наказу. Самі, віддано, майже цілодобово, і вдень, і вночі, допомагають жителям Лисичанська, роблять все можливе аби на обличчях людей знову з’являлася посмішка.

“Ми допомагаємо кожному, хто потребує нашої підтримки. Часто місця виконання робіт визначаються зовсім випадково – їдемо, бачимо повалене дерево, що заважає людям ходити тротуаром. Швидко зупинилися, оперативно відтягнули його, розпиляли, завантажили на машину – і людям зручніше, і нам приємно створювати комфорт для жителів. Ми не просимо для себе слів подяки – люди самі зустрічають нас, знають, де ми працюємо і приходять тільки заради того, аби сказати щирі та теплі слова подяки. Що ще потрібно для того, аби відчувати себе щасливим та корисним”, - розповідає Сергій Біляєв.

За ввесь період перебування рятувальників у Лисичанську, зроблено вже багато. Адже роботи виконуються комплексно: на місці працюють і аварійно-рятувальний загін, і піротехніки, і група підводного розмінування, і кінологи. Вони щодня працюють та своїми руками, немов хірурги вищої категорії “ювелірно зашивають поранення кожного будинку, кожної вулиці”.

Наразі рятувальники роблять все можливе, аби діти Лисичанська 1 вересня змогли, як і всі маленькі українці, піти до школи у святковому вбранні, з ранцями та жовто-блакитними стрічками на шкільній формі. Особливо активно ведуться роботи щодо відновлення дошкільних закладів освіти. Нині загін працює на території зруйнованого дитячого садочка “Світлячок”: ремонтують дах, вставляють нові вікна, приводять до ладу дитячі майданчики. Вже найближчими днями садочок відкриє двері для 3-4 груп його маленьких відвідувачів, які з нетерпінням чекають, коли вже кремезні “дядечки у синій формі з написом “Служба порятунку” відремонтують їх улюблений садочок.

“Діти майже щодня прибігають подивитися, що вже зроблено. Чекають, коли ввійдуть у нові, чистенькі кімнати та знову зможуть бавитися зі своїми іграшками. Ми якомога швидше намагаємося впоратися, аби порадувати маленьких жителів Лисичанська. Роботи чимало, але ми впораємося”, - розповідає один з рятувальників.

Жителі міста надзвичайно вдячні рятувальникам за їх віддану працю та той ентузіазм, який вони вселяють у кожного: “З нами працюють психологи ДСНС України, допомагають нам повернутися до звичного життя. Рятувальники заходять у кожен двір, до кожної квартири: тому допомагають принести води, тому доставляють харчі, комусь просто теплим словом піднімають настрій. Ми відчуваємо, що ми не самі зі своїм горем. Поруч з нами наш мирний “рятувальний спецназ”. З такими бравими хлопцями нам нічого не страшно”, - зі сльозами на очах розповідає Людмила, жителька Лисичанська.

А попереду у рятувальників ще багато роботи. До остаточного відновлення міста, ще потрібно розібрати всі завали, розчисти вулиці, відремонтувати адміністративні будівлі. Та складнощі не лякають команду Сергія Біляєва – немає таких ситуацій, з яких би ці хлопці не знайшли виходу!

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Львів’яни попрощались з ...

КОМЕНТАРІ