У Волинській області голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вбачає серйозні перспективи у розвитку торфообробної галузі краю

У Волинській області голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вбачає серйозні перспективи у розвитку торфообробної галузі краю

19.08.14 12:05 0 791
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вбачає серйозні перспективи у розвитку торфообробної галузі краю. На цьому він наголосив в ході оперативної наради.

Зокрема, за словами голови облдержадміністрації, цього тижня відбудеться робоча зустріч з представниками галузі, пріоритетним завданням якої є напрацювання інвестиційного плану її розвитку.

Володимир Гунчик також підкреслив важливість реанімування торфовидобування та торфообробки в області. Зокрема з огляду на необхідність все ширшого застосування альтернативних природному газу видів палива.

“Інвестиційний план в подальшому буде включено до однієї з місцевих програм. Потому пакет документів буде спрямовано в Кабінет Міністрів України на вивчення з перспективою включення галузі до пріоритетних у проекті бюджету на 2015 рік, щоб використати можливості державного фінансування як один з напрямків енергозбереження”, - повідомив голова облдержадміністрації.

“Мова йде також і про залучення іноземних інвестицій”, - наголосив він.

На думку Володимира Гунчика, розвиток місцевих торфобрикетних заводів стане можливим лише за умови серйозної інвестиційної програми. І головне завдання влади тут: створити умови для розвитку галузі, залучити інвестиції, допомогти у вирішенні земельних питань, відводом родовищ корисної копалини.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці зібрали 94,5 тис. ...
Наступна новина: На Тернопіллі пропозиції ...

КОМЕНТАРІ