Микола Романюк зустрівся з учасниками антитерористичної операції, що триває на сході України

Микола Романюк зустрівся з учасниками антитерористичної операції, що триває на сході України

19.08.14 08:01 0 842
Міський голова Микола Романюк зустрівся з учасниками антитерористичної операції, що триває на сході України, які зараз перебувають у відпустці. Він подякував їм від себе особисто і територіальної громади за те, що захищають суверенітет держави. Міський голова акцентував на тому, що у День Незалежності на міських урочистих заходах будуть згадувати тих патріотів, які виборювали незалежність, і тих, що тепер мужньо захищають цілісність і суверенітет України. Він також подякував батькам, які виховали таких мужніх синів.

Микола Романюк поінформував присутніх про співпрацю міської влади з волонтерськими організаціями та допомогу сім’ям, загиблих і учасників АТО. Розповів про те, що дав доручення на урочистих лінійках та перших уроках нового навчального року розповідати про Героїв новітньої історії, які зараз захищають цілісність України.

Потім міський голова запросив до спілкування військовослужбовців, попросив висловити свої побажання, міркування щодо кроків влади для швидшої перемоги та реабілітації учасників бойових дій.

Військовослужбовці дякували міській владі та громаді, які активно допомагають їм у забезпеченні продуктами харчування і придбанні необхідної амуніції, і нарікали що Українська армія значно програє в озброєнні. Російська техніка, з якої їх постійно обстрілюють, значно сучасніша та потужніша. Їх непокоїть, як швидко вони зможуть адаптуватися до мирного життя, повернувшись з фронту. Чи передбачені належні заходи реабілітації для учасників АТО.

Батьки вважають, що десятиденна відпустка не дає можливості відновити сили, адже війна неймовірно виснажує людей не лише фізично, а й морально. Непокоїть їх і те, що 51-ша бригада, у якій служать волиняни, розпорошена по кількох різних військових групуваннях. Вони також просили на наступні зустрічі запросити командирів 51-ої механізованої бригади.

Микола Романюк вислухав усі пропозиції і запевнив, що дасть доручення вирішити усі питання, які в компетенції міської ради. Це, зокрема, забезпечення госпіталю кабельним телебаченням та допомога персоналу госпіталю волонтерами з числа студентів медичного коледжу та інших медичних закладів міста. Обіцяв посприяти у придбанні транспортних засобів для батальйону «Айдар», адже нещодавно автобус, яким вони пересувалися в зоні АТО, будо знищено. Запевнив, що місцева влада працюватиме над питаннями реабілітації, яку потрібно вже надавати, й подальшого оздоровлення військовослужбовців у санаторіях.

На завершення зустрічі Микола Романюк вручив Подяки за мужність і героїзм, витримку та високий професіоналізм, виявлені під час безпосереднього виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, а також вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності Української держави: сержанту Моравському Едварду Леонардовичу, військовослужбовцю військової частини А 2331 (51 омбр); рядовому Клімащуку Івану Ігоровичу, військовослужбовцю військової частини А 2331 (51 омбр); солдату Дацюку Михайлу Віталійовичу, військовослужбовцю військової частини А 2331(51 омбр); рядовому Щербатову Олегу Ігоровичу, військовослужбовцю військової частини А 2331 (51 омбр); рядовому Луцюку Роману Йосиповичу, військовослужбовцю військової частини А 0624 (батальйон «Айдар»); молодшому сержанту Тарасюку Павлу Степановичу, військовослужбовцю військової частини А 2331 (51 омбр); рядовому Ляшку Роману Олександровичу, військовослужбовцю військової частини А 2331 (51 омбр); солдату Мудрику Андрію Ярославовичу, військовослужбовцю військової частини А 2331 (51 омбр); Омельчуку Андрію Ростиславовичу, заступнику командира роти «Захід» батальйону територіальної оборони «Айдар».

Військовослужбовцям також було вручено мобільні телефони, придбані трудовим колективом Луцької мережі магазинів «Алло».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тегеран «не готовий ...
Наступна новина: 19 серпня 2014: іменинники, ...

КОМЕНТАРІ