В Житомирській області сергій Машковський представив громаді кандидатуру заступника з гуманітарних питань

В Житомирській області сергій Машковський представив громаді кандидатуру заступника з гуманітарних питань

19.08.14 13:40 0 778
18 серпня у Житомирі відбулося громадське обговорення кандидата на посаду заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський представив громаді Ярослава Лагуту.

Ярослав Миколайович розповів про основні факти своєї біографії та запевнив, що докладе зусиль до того, аби застосувати на практиці свої знання та досвід роботи. Він зазначив: «Житомирщина – це унікальна область, багатонаціональний та багатокультурний регіон нашої держави. Протягом багатьох років події в області доводять, що вона є мініатюрною проекцією ситуації в Україні в цілому». З огляду на це Ярослав Лагута запропонував власний план розвитку гуманітарної політики на регіональному рівні.

Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань озвучив пріоритетні напрямки у своїй роботі. В першу чергу, це реалізація на території області започаткованих в Україні реформ, дотримання державних стандартів, надання якісних послуг та належне матеріально-технічне забезпечення закладів освіти й охорони здоров’я. Ярослав Лагута вважає, що належну увагу варто приділити молодіжній, сімейній і гендерній політиці. За його словами, новим напрямком роботи має стати допомога тимчасовим переселенцям, лікування та реабілітація поранених в зоні АТО наших військовослужбовців-земляків, а також підтримка їх сімей.

Ярослав Лагута виступає за конструктивну співпрацю з громадськими організаціями і закликає усіх жителів Житомирщини надавати свої пропозиції, які допоможуть вдосконалити роботу профільного заступника голови облдержадміністрації. Він запевнив, що вивчатиме громадську думку та докладе зусиль до викорінення корупції в органах державної виконавчої влади області. Основними принципами роботи держслужбовців мають стати дотримання законності, відсутність корупційних діянь, високий професіоналізм та прагнення до змін.

Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації резюмував: «Розраховую на вашу підтримку і хочу запевнити, що буду відкритим. Ми разом маємо викорінити негативні тенденції з минулого. Лише так зможемо побудувати щасливу і справедливу Житомирщину».

Ярослав Лагута відповів на запитання громадських активістів. Голова громадської організації «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук відзначив, що Ярослав Лагута – це гідний кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації, а обговорення відбувається справді відкрито і відчувається, що він налаштований на співпрацю та дослухається до думки жителів області.

Сергій Машковський звернув увагу: «Як голова облдержадміністрації, я дотримуюся свого слова проводити громадські обговорення до призначення кандидатів на ключові посади. Можу констатувати, що громада адекватно й схвально сприйняла Ярослава Лагуту і сподіваюся, що йому вдасться реалізувати на практиці всі плани та наміри. Він продемонстрував відповідальність, високий фаховий рівень та бажання діяти. Вже зараз Ярослав Лагута розпочне працювати на громадських засадах, бо гуманітарна галузь області потребує його фахових знань та досвіду».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ