Коростишівські митці вірять, що мистецтво допоможе повернути мир в Україну

Коростишівські митці вірять, що мистецтво допоможе повернути мир в Україну

19.08.14 12:58 0 785
Минулими вихідними жителі та гості міста Коростишева мали нагоду відвідати яскравий культурний захід – відкриття благодійно-мистецької акції «Мистецтво заради миру». Місцеві митці підтримали ініціативу голови Коростишівської райдержадміністрації Романа Михайлича щодо збору коштів на потреби військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції.

В усі часи мистецтво об’єднує людей навколо високих цінностей та ідеалів. Коростишівські автори вірять в те, що їхні роботи допоможуть повернути мир в нашу державу та зібрати кошти, які підтримають наших героїв-бійців на сході України. Усі відвідувачі виставки зможуть придбати картини, фотографії, вироби з дерева та вишивки, а отримані кошти будуть передані координаційному центру по наданню допомоги військовослужбовцям, що є структурним утворенням громадської ради при Коростишівській райдержадміністрації.

За активність і свідому громадянську позицію митцям та гостям заходу подякували голова Коростишівської райдержадміністрації Роман Михайлич, Коростишівський міський голова Микола Чиколай та начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Свої роботи на виставці представили місцеві автори: художники Василь Бондарчук, Микола Оникійчук, Петро Карпюк, фотограф Олександр Чорний, майстер виробів із дерева Володимир Дерпач та вишивальниця Людмила Денисюк. Люди із задоволенням купують витвори мистецтва, адже вірять, що картина чи вишитий рушник стануть не лише вишуканим доповненням інтер’єру оселі, а й допоможуть врятувати чиєсь життя.

Завершилася акція «Мистецтво заради миру» концертом класичної музики в костелі Різдва Пресвятої Богородиці. Педагоги та вихованці місцевої музичної школи натхненно й професійно виконали кращі шедеври музичного мистецтва та подарували всім слухачам гарний настрій і віру в те, що мистецтво-таки здатне творити дива.

Всі, хто не побував на мистецько-культурній акції, можуть ознайомитися з експонатами виставки протягом 17 – 23 серпня з 17.30 до 20.00 год. у приміщенні Коростишівської райдержадміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ