У Рівненській області адресна допомога сільським мешканцям

У Рівненській області адресна допомога сільським мешканцям

19.08.14 10:02 0 855
Спеціалістами Березнівського районного центру зайнятості значна увага приділяється роботі з жителями сільської місцевості, адже ні для кого не секрет, що вони мають більше труднощів при вирішені проблеми зайнятості та працевлаштуванні, ніж жителі міста. Це пояснюється багатьма причинами: станом сільського господарства, особливостями регіонального ринку праці, транспортного обслуговування, менталітетом сільського жителя…

14 серпня фахівці РЦЗ провели виїзну акцію з використанням мобільного центру професійної орієнтації в Тишицькій сільській раді. Метою заходу було інформування жителів щодо послуг та можливостей служби зайнятості, надання інформації стосовно законодавства, ринку праці регіону, можливостей СЗ в питаннях працевлаштування, професійного навчання, створення власної справи шляхом отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю, отримання ваучерів для осіб старше 45 років та ін.

Кандидат ветеринарних наук Сергій Катюха провів для сільських мешканців семінар-тренінг «Розвиток свинарства в приватних умовах».

Викладач Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Софія Ремез презентувала навчальний заклад.

Цікавою і пізнавальною була зустріч зі слухачкою курсів «кравець» Любою Грищук, яка провела майстер клас для молоді. Присутніх зацікавили витвори рукоділля слухачки.

Працевлаштування сільських жителів є і гендерною проблемою, адже чоловіки часто все-таки можуть частіше забезпечити себе роботою, а для жінок практично у всіх випадках це велика проблема. Знаючи ці проблеми, спеціаліст з кадрів об’єднання торгівлі продтоварами Марія Мамчур презентувала вільні робочі місця та умови праці саме для жінок.

Виїзними акціями центру зайнятості всіх проблем жителів села мабуть не вирішити. Але те, що служба зайнятості йде на зустріч людям – це очевидно. Бо саме така форма роботи є адресною та оптимальною для роботи з сільським населенням, завжди є зворотній зв’язок, зникають умовні бар’єри та підвищується рівень інформованості з соціальних питань. Адже, головне завдання спеціалістів СЗ – викликати довіру в людей, розуміння, що саме її в тяжку хвилину підтримають і реально допоможуть у вирішенні проблеми працевлаштування.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ