На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати розглянуть 117 господарських питань

На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати розглянуть 117 господарських питань

19.08.14 12:52 0 781
У середу, 20 серпня, відбудеться чергова сесія Тернопільської міської ради орієнтовний порядок денний якої складається з 117 питань. Зокрема, депутати приймуть рішення про звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО та членів їх сімей, внесуть зміни до бюджету, затвердять положення про міський фонд охорони навколишнього природного середовища та розглянуть ряд інших господарських питань. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Традиційно у серпні – з нагоди дня Незалежності і Дня міста – міська рада відзначає громадян, які своїми здобутками, своїм життям зробили винятковий внесок у розвиток міста, - розповідає Сергій Надал. – Зокрема, визначаються почесні громадяни Тернополя – цей титул символізує надзвичайну форму вираження вдячності громади міста конкретній людині за її діяльність на користь міста. Цьогоріч немає жодного подання від громадських організацій, політичних партій, вищих навчальних закладів чи релігійних об’єднань щодо присвоєння звання почесного громадянина міста Тернополя. Враховуючи це та ситуацію в Україні ми прийняли рішення цього року утриматись від присвоєння цього звання».

Очільник міста додав, що на сесії депутати визначать громадян, які на День міста будуть нагороджені відзнаками міської ради та міського голови.

«Країна весь рік жила Євромайданом, Революцією гідності, війною. Всі здобутки і заслуги мирного часу відступають на задній план. Країна і місто живуть лише цими подіями, вони важливіші за будь-що інше. Тому ми не відзначаємо тих людей, які є заслуженими і гідними, але не пов'язані з подіями останнього року», - зауважив Сергій Надал.

Також на сесії планується внести зміни до бюджету міста, зокрема щодо виділення додаткових коштів на соціальні потреби. Так, передбачено додатково виділити 113 тис. грн. на потреби освіти для відкриття нових груп у дошкільних навчальних закладах, управлінню культури і мистецтв на утримання та благоустрій парків – 300,0 тис. грн. та 50,0 тис. грн. на придбання паливно-мастильних матеріалів згідно Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону.

На сесії заплановано розглянути ще 103 питання земельного характеру. Серед яких 36 – закріплення земельних ділянок під будинками і навколо будинків тернополян, 18 - продовження діючих договорів оренди з підприємцями, 3 – винесення на аукціоні, 9 - закріплення земельних ділянок за ОСББ, 6 – внесення технічних змін до раніше прийнятих рішень і 31 - закріплення земельних ділянок для обслуговування власних виробничих приміщень.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волонтерські служби ...
Наступна новина: За контрабанду культурних ...

КОМЕНТАРІ