На Тернопільщині негода зруйнувала понад 1000 га посівів

На Тернопільщині негода зруйнувала понад 1000 га посівів

19.08.14 13:31 0 804
На Тернопільщині ліквідовують збитки негоди 14-15 серпня, під час якої було пошкоджено 26 будівель державного значення, 331 приватну будівлю, 33 будівлі фермерського господарства. Негода, яка супроводжувалась значною кількістю опадів у вигляді дощу, подекуди граду, сильними поривами вітру, охопила Збаразький, Зборівський, Козівський та Ланівецький райони.

Про це під час апаратної наради під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака повідомив начальник управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

«Найбільше збитків зазнав Зборівський район. Ми спільно з головою Тернопільської облдержадміністрації Олегом Сиротюком відвідали постраждалі внаслідок негоди населені пункти. На місцях провели зустрічі із керівниками об’єктів, що зазнали збитків, а також із постраждалими під час стихії жителями населених пунктів. На даний момент уточнюємо суму завданих збитків та розробляємо ліквідаційні заходи наслідків негоди».

До участі у ліквідаційних заходів приєднаються представники управління цивільного захисту населення облдержадміністрації.

«Триває перевірка готовності об’єктів до осінньо-зимового періоду. У ході її на даний момент вивчаємо і стан пошкоджених негодою приміщень на Зборівщині», - повідомив т.в.о. начальника управління цивільного захисту населення Іван Бабій.

Окрім майна, від негоди постраждав урожай. Зокрема, зруйновано посівів на площі понад 1000 га. Нищать урожай в області і численні пожежі, які в більшості випадків виникають через необережне поводження людей на полі, додав Віктор Маслей. Відтак минулого тижня зареєстрували 7 пожеж, під час яких знищено 50 тюків соломи та пожнивних залишків на площі понад 100 га.

Щодо якості зерна, цього року вона нижча у порівнянні з попереднім роком. Через це падають ціни на зерно.

«Обсяги продуктивності зерна впали у порівнянні з минулим роком в 1,5 рази, - повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Напора. – Ми надіслали повідомлення усім хлібопекарням області щодо умов закупівлі зерна. Також будемо проводити активний пошук клієнтів для продажу».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ангели» з Майдану Ірен ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ