Львівщина: відбувся семінар «Здійснення постійного нагляду за об’єктами культурної спадщини та прилеглими до них територіями»

Львівщина: відбувся семінар «Здійснення постійного нагляду за об’єктами культурної спадщини та прилеглими до них територіями»

20.08.14 22:20 0 688
23 липня у районному Народному домі м. Жовква відбувся семінар-нарада з питань охорони культурної спадщини «Здійснення постійного нагляду за об’єктами культурної спадщини та прилеглими до них територіями».

Семінар пройшов за участю заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Підлісного, начальника відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації Андрія Левика, голови Жовківської районної державної адміністрація Богдана Юрдиги, голови районної ради Тадея Швая, начальника Жовківського районного відділу ГУДСНС України у Львівській області Ігоря Дороша, деканів-священиків єпархій різних конфесій, голів органів місцевого самоврядування та працівників культури району.

Відкриваючи семінар, керівник відділу культури і туризму Жовківської РДА Степан Кунинець зазначив, що працівники культури разом із обласним відділом реалізують державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

Про роботу відділу культури і туризму Жовківської РДА з питань охорони культурної спадщини та стан шніх пам’яток і ново виявлених об’єктів доповіла головний спеціаліст відділу культури і туризму Жовківської РДА Г. Фесюк, вказавши на важливість співпраці з органами місцевого самоврядування та користувачами пам’яток.

Як зберегти і не втратити надбану віками історико-архітектурну спадщину м. Жовкви розповів директор ДІАЗу у м. Жовква Володимир Герич. Він також показав відеоматеріал про культурне середовище міста.

У своєму виступі голова районної ради Тадей Швай звернув увагу на важливість відповідального ставлення місцевих жителів та користувачів до пам’яток, а також запевнив, що голови місцевих рад будуть всіляко сприяти, щоб культурне надбання народу на Жовківщині збереглося.

Однією із проблемних ланок – збереження сакральної архітектури – є пожежна безпека дерев’яних пам’яток. Про шню ситуацію з її стану розповів начальник Жовківського районного відділу ГУДСНС України у Львівській області Ігор Дорош, який є членом Робочої групи із збереження та охорони пам’яток у Жовківському районі.

З важливою і корисною інформацією про стан та захист пам’яток у Львівській області, державне фінансування розповів і показав на основі відеозвіту начальник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської обласної державної адміністрації Андрій Левик. Він також, зазначив, що кожна людина повинна бути причетною до збереження історичної спадщини та допомагати не знищувати культурні та історичні об’єкти.

Підсумовуючи та аналізуючи роботу в сфері охорони культурної спадщини, заступник голови Львівської обласної адміністрації Юрій Підлісний подякував усім, хто причетний за збереження пам’яток та нагадав, що шня важка ситуація в Україні навпаки повинна показати високу культуру та духовність кожного українця, а тим більше у збереженні пам’яток.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові заборонили ...
Наступна новина: Волинські держінспектори ...

КОМЕНТАРІ