20 дітей-сиріт Львівської області отримають житло відповідно до Програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт»

20 дітей-сиріт Львівської області отримають житло відповідно до Програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт»

20.08.14 19:03 0 798
19 серпня, під керівництвом заступника голови Львівської облдержадміністрації Володимира Харчука відбулося засідання комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

«Ми повинні взяти на себе повну відповідальність за усі об’єкти, які передаватимуться дітям –сиротам, саме тому детально розглядатимемо кожну пропозицію, яку надаватиме районна влада для покращення житлових умов дітей»,- сказав Володимир Харчук, розпочинаючи засідання.

Начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів обласної державної адміністрації Володимир Лаврін повідомив, що, відповідно до Програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт », з обласного бюджету уже виділено 145 тисяч гривень для надання житла дітям Перемишлянського району та 150 тисяч гривень для Дрогобицького району. Він зазначив, що загалом Програмою передбачено забезпечити житлом 20 дітей-сиріт, зокрема чотирьох із Жовківського, сімох з Перемишлянського, шістьох з Дрогобицького, двох з Турківського та одну дитину з Пустомитівського району Львівської області.

Володимир Харчук доручив представникам райдержадміністрацій підготувати необхідні документи на підтвердження права власності на житло, а управлінням облдержадміністрації документи для розгляду даного питання на сесії Львівської обласної ради.

За результатами засідання Комісії визначені найбільш оптимальні пропозиції щодо купівлі житла дітям-сиротам, дітям, які позбавлені батьківського піклування, та особам з їх числа у Львівській області.

Довідка:

З метою поступового розв’язання проблем забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа облдержадміністрацією розроблена Регіональна програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Львівській області на 2013-2015 роки. Вона затверджена рішенням Львівської обласної ради від 19 лютого 2013 року №677. Програма є інструментом реалізації державної політики щодо забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей,позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав.

В обласному бюджеті на 2014 рік передбачено 700 тис. грн.. для придбання (реконструювання) житла для поселення орієнтовно 20 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: На території України ...

КОМЕНТАРІ