Члени депутатської комісії підтримали Комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей-мешканців м. Луцька

Члени депутатської комісії підтримали Комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей-мешканців м. Луцька

20.08.14 23:16 0 683
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва. Депутати Юрій Вега, Катерина Мельник, Роман Романюк, Петро Савчук підтримали проект рішення «Про внесення змін до Регламенту Луцької міської ради VI скликання», запропонований секретарем міської ради Сергієм Григоренком. За його словами, ці зміни покращать продуктивність роботи депутатів на пленарних засіданнях. Зокрема, пропонується доводити до відома депутатів та населення про скликання чергової сесії не пізніш як за 20 (двадцять) днів до сесії, у виняткових випадках - не пізніш як за день до сесії, обмежити час для озвучення запитів до однієї години, час обговорення з одного питання до 30 хвилин тощо. Також зміни унеможливлять голосування чужими картками та покращать професійну етику депутатів.

Члени постійної комісії пропонують затвердити на сесії Комплексну програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців м. Луцька. Депутат Ірина Констанкевич зазначила, що Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Луцька (надалі – Програма) – це система гуманітарних заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, юридичної, психологічної підтримки лучан, які перебувають або скеровуються у зону проведення бойових дій антитерористичних операцій (надалі – АТО), та членів їх родин; сприяння вирішенню питань матеріально-побутового забезпечення учасників бойових дій АТО, соціальних питань осіб, які брали участь у проведенні бойових дій АТО та членів їх сімей, а також членів сімей загиблих під час здійснення АТО, надання усіх видів допомоги учасникам бойових дій АТО тощо.

У рамках Програми передбачається надання допомоги особам рядового і начальницького складу, співробітникам Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області тощо, які беруть участь в бойових діях АТО, та допомоги вказаним вище категоріям осіб під час підготовки до відправки у зону АТО (матеріально-технічна підтримка призовників та добровольців). Забезпечення медичної, психологічної та соціальної підтримки учасникам бойових дій АТО та членам їх сімей (у тому числі надання матеріальної допомоги та пільг); допомога постраждалим під час проведення АТО; допомога родинам загиблих під час проведення АТО; соціальний супровід сімей учасників бойових дій АТО тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ