На Тернопільщині продовжують перевіряти стан захисних споруд

На Тернопільщині продовжують перевіряти стан захисних споруд

20.08.14 22:36 0 668
Питання стану проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту області та готовність їх до укриття населення на випадок загрози або виникнення надзвичайних ситуацій обговорили 19 серпня на засіданні обласної комісії під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Івана Крисака.Відтак станом на 01 серпня 2014 року в області провели технічну інвентаризацію 57% захисних споруд усіх форм власності.

«Проблемним питанням у проведенні заходів технічної інвентаризації захисних споруд залишається обмежене фінансування. Місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на виготовлення технічної документації 186 захисних споруд комунальної власності виділено 102,6 тисяч гривень, що складає 37% від їх загальної потреби. Для завершення технічної інвентаризації захисних споруд комунальної власності, що належать до сфери управління місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, потрібно приблизно 187 тисяч гривень. Гусятинською, Козівською, Лановецькою, Теребовлянською районними державними адміністраціями кошти з місцевих бюджетів на оформлення технічних паспортів захисних споруд не виділено», - повідомив головний спеціаліст управління з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Романовський.

Перевірку 441 захисних споруд здійснило управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області. Це складає 82,9% від загальної кількості перевірених захисних споруд. За результатами перевірки готові до укриття осіб 15 захисних споруд. Це складає 3,4% від загальної кількості перевірених захисних споруд. Обмежено готові - 293 споруди, а це -66,4%; не готові - 133 споруди, що складає 30,1% .

«Ми пропонуємо місцевим органам виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування організувати інвентаризацію споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів, - зазначив Іван Крисак. – Окрім цього, потрібно провести уточнення розрахунків укриття робочого персоналу та населення до планів цивільного захисту населення в мирний час та особливий період. Ці питання потрібно вирішити до 01 грудня 2014 року».

Прийняття даного рішення підтримали члени комісії. Контролюватиме виконання Управління ДСНС України в області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі до Дня ...
Наступна новина: Луцькі супермаркети ...

КОМЕНТАРІ