Тернопільські студенти виступили на Чемпіонаті Світу з веслування на байдарках і каное в Білорусі

Тернопільські студенти виступили на Чемпіонаті Світу з веслування на байдарках і каное в Білорусі

20.08.14 19:35 0 699
Студентська збірна команда України, у складі якої виступало п’ятеро веслувальників з Тернопільщини взяла участь у змаганнях VІ Чемпіонату Світу з веслування на байдарках і каное серед студентів, який завершився в Мінську (Білорусь).

Тернопільщину представляли студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, Тернопільського національного економічного університету та Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Про це повідомили в управлінні з фізичної культури і спорту Тернопільської обдержадміністрації.

Загалом, участь у змаганнях взяли представники вищих навчальних закладів з 21 країн світу.

Студент ТНПУ ім. В. Гнатюка Олександр Беляєв у байдарці-одиночці показав шостий результат на дистанції 1000 метрів та десяте місце – на 500-метровій дистанції, а у байдарці-четвірці разом з Сергієм Кіндзерським, Євгеном Шевченко (ТНЕУ) та Андрієм Івановим з Дніпропетровського інституту фізичного виховання на тисячаметрівці були шостими.

Екіпаж байдарки-четвірки, до складу якої увійшли тернополяни Євген Шевченко та Сергій Кіндзерський, на 200-метровій дистанції був п’ятим. Також п’яте місце – у жіночої байдарки-четвірки, де веслувала тернопільська спортсменка Тетяна Єднак, яка зараз навчається у Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Студент ТНЕУ Павло Сарабун у каное-одиночці показав одинадцятий результат на 500-метрівці та дванадцятий – на 1000 та 200-метрівках.

У загальнокомандному заліку українська команда, яка завоювала 4 нагороди (2 срібні та 2 бронзові), посіла сьоме місце. Медалі наші збірній принесли екіпажі каное-четвірки у складі: Віталій Покотило, Володимир Бородулько, Артем Баландін та Дмитро Загній, та каное-двійки у складі: Юрій Вандюк, Андрій Рибачок.

А цьогорічними чемпіонами світу у загальнокомандному заліку стали господарі регати – білоруси, у яких 13 золотих, 1 срібна та 6 бронзових нагород. Друге місце у студентів з Польщі – 6 золотих, 7 срібних та 6 бронзових нагород. Третіми були чеські спортсмени – 3 золотих, 3 бронзових та 3 срібні медалі.

Наступним випробовуванням для наших веслувальників стане командний чемпіонат України, який пройде з 19 до 22 серпня в Полтаві.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Динамо цікавиться Руїсом

КОМЕНТАРІ