Боже благословення на Спаса – для всіх українців, кому довелося покинути рідну домівку

Боже благословення на Спаса – для всіх українців, кому довелося покинути рідну домівку

20.08.14 21:47 0 926
На Прикарпатті нині знаходиться 1359 вимушених переселенців із півдня України, Луганської та Донецької областей. 523 з них – діти. Зараз проходить соціально-психологічна адаптація цих людей до нових для них умов проживання.

Адаптуватися вимушеним переселенцям на Івано-Франківщині активно допомагають психологи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. Вони проводять з людьми психологічні тренінги, консультації індивідуальну роботу щодо згладження негативних психо-емоційних переживань, підвищення стійкості до стресу, подолання емоційної напруги.

Тимчасово переселені громадяни дуже схвильовані та розгублені. Вони втратили не тільки своє майно, але і віру у майбутнє. Тому дуже важливим фактором їх повернення до нормального життя є психологічна робота з ними саме фахових психологів, звиклих працювати в умовах надзвичайних ситуацій. Ми маємо допомогти цим людям перегорнути трагічну сторінку історії в їх житті, повернути віру в себе, довіру до інших, надію на майбутнє, особистий статус.

Більше тридцяти вимушених переселенців проживає нині у готелі «Бандерштадт». Душевний щем за своєю землею, кажуть, особливо гостро відчувають під час великих релігійних свят, котрі звикли проводити в колі рідних та близьких.

19 серпня по цілій Україні святкується Преображення Господнє або Яблучний Спас. У цей день у храмах освячують фрукти: яблука, груші, сливи. Вважається, що свято нагадує людям про необхідність духовного преображення. Окрім того, 19 серпня – ще й Всесвітній день гуманітарної допомоги, заснований Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я та іншими міжнародними організаціями, щоб привернути увагу до ролі гуманітарних працівників і згадати тих з них, хто загинув або отримав травми під час виконання своїх життєво важливих обов’язків.

Щоб вимушені переселенці на Прикарпатті не почувалися самотніми в цей день, працівники Управління ДСНС в області навідалися до їхнього тимчасового помешкання у готелі «Бандерштадт» та привезли їм кошики із запашними прикарпатськими фруктами, освяченими у храмі.

Здивуванню мешканців Сходу не було меж. Вони прийняли дарунки зі сльозами радості на очах. Здавна вважалося, що на Спаса фрукти набувають чарівних властивостей: відкусивши шматочок, треба загадати бажання – і воно неодмінно збудеться. Найбільші мрії переселенців вгадати нескладно: вони хочуть якомога швидше побачити мирне небо над своєю землею, зустрітися з рідними та друзями, щоб разом помолитися за тих людей, котрі підтримали їх у найважчі хвилини життя.

Відео

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: будьте ...
Наступна новина: На Тернопіллі уряд ...

КОМЕНТАРІ