У Тернополі на виставу "Сотниківна" на підтримку військовим зібрався повний зал глядачів

У Тернополі на виставу "Сотниківна" на підтримку військовим зібрався повний зал глядачів

20.08.14 19:19 0 755
17 серпня 2014 року у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Шевченка за сприяння Тернопільської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбулася вистава "Сотниківна" за повістю Богдана Лепкого. Захід зібрав любителів театрального мистецтва та історії України. Перед глядачами виступив самодіяльний акторський колектив під керівництвом відомого режисера, заслуженого діяча мистецтв України Ореста Савки. Зібрані кошти свободівці та актори передадуть на потреби 6-го батальйону територіяльної оборони.

"У такий непростий період для нашої держави, грати у виставі "Сотниківна" – це особливе відчуття. Якось глибше переживаєш усе те, про що розповідаєш глядачеві, бо усе воно нам наболіле, – каже актор, член Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Юрій Дзюла. – Болить, що московські кати на українській землі вбивають наших співвітчизників, що на деяких територіях України Росія намагається встановити свої правила та закони і володарювати. Але націоналістичний дух українців незламний, і він усіх нас приведе до мети. Це ми й хотіли донесті до людей, єдність – це те, що робить нас сильними".

" для нас важливо допомагати нашим військовослужбовцям, забезпечити їх відповідним обладнанням та максимально подбати про їхню безпеку. Саме за допомогою таких благодійних заходів ми це і робимо. Тішить, що до театру прийшло багато людей, громадяни масово долучаються до акцій, які спрямовані на підтримку солдат. Крім того, вистава "Сотниківна" подарувала глядачам чимало позитивних емоцій. Вона нагадує нам історію українського народу, закликає бути патріотичними і зміцнювати козацький дух, що наразі нам дуже потрібно", – відзначив голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець.

"Справжній аншлаг і неймовірна позитивна атмосфера. Актори відмінно грали і просто запалювали зал. "Сотниківна" є дуже актуальною у наш час, адже події у ній перегукуються із сьогоденням. Бачимо, що історія здатна повторюватися! Життя на сцені і в країні аналогічні. Москалі, війна, жертви, поразки та перемоги, декілька гетьманів і одна булава та сильна українська нація. Віримо, що спільними зусиллями, підтримуючи один одного, визволимо наші землі від загарбника і в Україні знову настане мир!" – наголосив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: На День незалежності ...

КОМЕНТАРІ