Націоналісті засновують перший закарпатський етнофестиваль "заСІЧ"

Націоналісті засновують перший закарпатський етнофестиваль "заСІЧ"

20.08.14 21:53 0 749
17 серпня 2014 року активісти сформували оргкомітет першого на Закарпатті етнофестивалю з відзначення появи першого легіону Січових Стрільців. Головною метою фестивалю буде збір коштів на потреби учасників АТО.

Цей фестиваль – це ініціатива кількох громадських організацій, зокрема МГО "Сокіл", ГО "Жіноча Січ ім. Марії Химинець" та низки громадських активістів за підтримки Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Головною метою заходу є збір коштів на підтримку бійців-учасників АТО.

"Рівно 100 років тому молоді відважні хлопці прибули на Закарпаття для формування першого батальйону Українських Січових Стрільців. Хто б міг подумати, що їхні нащадки, такі ж браві та безстрашні юнаки, так само проходитимуть вишколи і ставатимуть до оборони нашої землі. Неможливо обійти стороною таку дату, але й не можна не думати про тих, хто воює, тому наш захід – це і згадка про січовиків минувшини, і благодійна акція для захисників сьогодення", – прокоментувала голова оргкомітету фестивалю "заСІЧ", Василина Наконечна. Програма та учасники фестивалю будуть опубліковані згодом.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі уряд ...
Наступна новина: Афганістан: урядовим ...

КОМЕНТАРІ