Прощай, готівко! Усіх українців переведуть на картковий розрахунок

Прощай, готівко! Усіх українців переведуть на картковий розрахунок

20.08.14 20:53 0 689
Українців хочуть відучити від готівки. Усі зарплати, пенсії та стипендії видаватимуть не в касах, а винятково перераховуватимуть на банківські картки. Таку Постанову оприлюднено у Нацбанку України.

Так виконується антикризовий закон уряду, яким запроваджується оподаткування доходів, отриманих населенням від депозитів, повідомляють «Известия». У законі написано, що банк повинен стягувати податок тільки з депозитних вкладень, і виняток становлять саме зарплати, соцдопомогу, пенсії та стипендії. Щоб не виникло плутанини і неправильного стягнення податку через те, що саме знаходиться на рахунку, особисті накопичення людини або його зарплата, ми наказали відкрити під зарплати та інші виплати людям окремі рахунки. І попутно вказали, що всі виплати такого роду повинні відбуватися через банківські рахунки, а не готівкою в касах. Це нормальна практика для всього світу, і Євросоюзу, в який ми прагнемо. Так що і нам пора її впроваджувати.

Щоб перевести усі розрахунки на карткову систему виплат, кажуть фахівці, підприємствам та закладам потрібно укласти договори з банками. Але обслуговування – платне, повідомляють фінансисти. В середньому це обійдеться у 1% від загальної суми, що була покладена на рахунок. А ще треба буде враховувати, наголошують експерти, що знімати гроші бажано у банкоматах тієї фінустанови, з якою укладений договір чи у банках-партнерах. Інакше знімуть комісію. Її розмір коливається від одного до п'ятьох відсотків. Працівники та студенти у цьому питанні більш обізнані. А пенсіонери б’ють на сполох.

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ