Луцькі супермаркети «затаврували» російські товари

Луцькі супермаркети «затаврували» російські товари

20.08.14 22:38 0 677
Супермаркети Луцька прислухались до рішення Луцького міського голови про маркування товарів російського виробництва, хоча воно має і рекомендаційний характер.

У всіх продуктових супермаркетах, які відвідав репортер, було маркування товарів російського виробництва, повідомляє «ВІП». Зокрема, йдеться про торгові мережі «Наш Край», «Вопак», «ПАККО», «Сільпо». А от у «23» просто не вдалося знати такий товар. Загалом російські продукти харчування у луцьких магазинах – рідкість. Переважно це товари побутової хімії.

Працівник одного з супермаркетів розповів, що ще до розпорядження міського голови на цінниках була інформація про країну-виробника. А вже зараз почали використовувати маркування.

Стоячи біля полиці з російськими шампунями, працівник зазначив: «Оцей товар розпродуємо і більше його не буде».

Разом з тим він розповів, що покупці не дуже звертають увагу на те, яка країна-виробник. «Якщо продукція якісна, її все одно купують. Хоча спочатку було відчутно по «Снікерсах», які були з Росії», – говорив працівник.

Оскільки з Росії імпортують більше побутової хімії, то репортер завітав у мережу «Watsons». Проте там ніякого маркування не було. «Оскільки у нас центральний офіс у Києві, то там затверджують зразки цінників. Через тиждень-два буде маркування», – запевнили працівники.

Разом із тим вони розповіли, що люди самі запитують у консультантів про походження товару. Коли чують, що він російського виробництва, то часто повертають його на полиці.

По суті розпорядження міського голови про маркування товарів є рекомендаційного характеру. Тож депутат Луцької міськради Роман Романюк планує на сесію внести проект рішення., яким «пропонується розпочати регуляторну процедуру, аби зобов’язати суб’єкти підприємницької діяльності вжити заходів щодо підтримки українського виробника».

«Дуже важливо, що впровадження цих ідей з обов’язковим характером їх виконання дозволить не лише зменшити потік українських фінансів у Російську Федерацію, а й підтримає українського виробника, адже багато споживачів, які відмовляться від товарів агресора, купуватимуть вітчизняні», – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ