Усі вітаміни літа в одній тарілці (+фото)

Усі вітаміни літа в одній тарілці (+фото)

20.08.14 19:57 0 1327
Коли як не зараз наїдатися досхочу овочів? Ціни – доступні, страви – корисні, ідеї – оригінальні!

Чері а-ля мариновані

1 кг чері, 4 зубці часнику, 2 цибулини, 3 перці, 1 перчина чилі зелена, по 1 пучку кінзи та кропу.

Помідори помити і скласти в глибоку миску (краще пластикову), попередньо проколовши кожен зубочисткою. Перці, цибулю порізати, часник покришити і додати до помідорів. Нарізати зелень і все добре перемішати. У каструлю налити воду, додати оцет, сіль і цукор, на великому вогні розмішати, поки цукор і сіль не розчиняться. Додати спеції, довести до кипіння і злегка остудити. Залити овочі маринадом і закрити миску плівкою. Настоювати добу за кімнатної температури, але можна спробувати трохи раніше (якщо зовсім не терпиться).



Малосольні огірки на мінеральній воді

900 г огірків, 3 ст. ложки солі, 3 зубці часнику, газована вода, 3 лаврові листки, кріп і петрушка.

Огірки добре помити, замочити в холодній воді на кілька годин. На дно дволітрової банки покласти лавровий листок, половину зелені, часник, зверху викласти огірки, знов зелень і насипати сіль. Огірки залити в кілька заходів мінеральною водою (щоб вони були повністю накриті). Потім накрити їх кришкою і залишити за кімнатної температури на 4 год, потім сховати в холодильник.



Овочевий чизбургер

По 500 г баклажанів і помідорів, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 1 ст. ложка борошна, сіль, перець, олія.

Баклажани помити, нарізати кружальцями завтовшки 0,4–0,5 см, посолити й поперчити. Яйця розбити в миску, добре посолити, поперчити і розмішати віничком. Додати 1 ст. ложку борошна. Добре збити. Баклажани вмочити в яйці і смажити на сковорідці до золотистого кольору.

Тим часом ошпарити помідори, почистити від шкірки і нарізати кружальцями. Сир нарізати плястерками. Спершу викласти обсмажені баклажани, зверху – помідори. Посолити. Помідори накрити сиром. Деко злегка змастити рослинною олією і викласти перекладені баклажани. Випікати в духовці при 180 °C, доки розплавиться сир (приблизно 10–15 хв).



Зелені помідори із сюрпризом

На дно банки покласти корінь хрону, петрушку, кріп, перець чорний горошком. Для маринаду: 1 л окропу, 50–70 мл цту, 1–2 ст. ложки солі, 2–4 ст. ложки цукру. Помідори, часник.

Помідори розрізати навхрест, але не до кінця. У середину помідора покласти часник (шматочок), моркву (кружальце). Приготувати маринад (всі інгредієнти перемішати, закип’ятити), залити банки і стерилізувати 20 хв.

Гострі баклажани для дорослих

2 кг баклажанів, сіль. Маринад: 200 г оцту і цукру, 300 г води. Заправка: 3 головки часнику, 2 стручки гострого перцю, олія.

Баклажани порізати на шматки. Пересипати сіллю, та залишити на 1,5–2 год. За цей час підготувати часник та перець. Баклажани промити. Змішати цукор, оцет та воду, закип’ятити. Варити овочі в маринаді протягом 5–7 хв. Дати охолонути.

Перець та часник перекрутити або перетерти. Охолоджені баклажани пересипати гострою заправкою, розкласти у банки, залити олією. Зберігати в холодильнику чи погребі.



Фаршировані кабачки

1 кг кабачків, 300 г фаршу, по 150 г помідорів і болгарського перцю, по 100 г цибулі, моркви і твердого сиру, 50 г майонезу.

Кабачки порізати на шматки завдовжки 4–5 см, вирізати середину, викласти на деко. Порізати кубиками помідори та перець, 100 г м’якоті кабачків і цибулю. Моркву і сир потерти. Цибулю і моркву обсмажити. Усі овочі перемішати з фаршем, посолити, поперчити. Нафарширувати кабачки, зверху змастити майонезом. Запікати 1 год за температури 180 ºС. За 5 хв до готовності посипати тертим сиром.



Шпарагівка в сухарях

400 г шпарагівки, 3 ст. ложки панірувальних сухарів, 100 г масла, сіль, перець.

Шпарагівку варити у підсоленому окропі до м’якості (приблизно 20 хв), відцідити. Масло розтопити на сковорідці, насипати туди сухарів. Смажити до легкого зарум’янення і додати шпарагівку. Посолити, поперчити, можна вичавити зубець часнику. Смажити ще майже 5 хв і подати до столу.

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: US Open. Українські ...

КОМЕНТАРІ