Брати Капранови у новій книзі розкажуть про традиційні українські свята

Брати Капранови у новій книзі розкажуть про традиційні українські свята

21.08.14 11:13 0 648
Слідом за «Мальованою історією Незалежності України», яка користується успіхом серед читачів, письменники брати Капранови створили новий проект – книжку «Веселих свят!». Книгу презентують на Форумі видавців у Львові.

Про це повідомили видавці.

У книзі на 100 сторінках можна знайти практичну і таку потрібну інформацію про традиційні українські свята.

«Що й казати – відзначення будь-якого свята, здебільшого, обмежується застіллям та телевізором, – кажуть брати Капранови. – Але наші предки залишили нам традицію значно цікавішого святкування – із спеціальними піснями, іграми, стравами, віншуваннями і побажаннями. Вони вміли весело й цікаво святкувати, то й нам повчитися не гріх».

Концепція книжки продовжує «Мальовану історію» – коротко, зрозуміло, ілюстративно, практично. Пісні з нотами, ігри з правилами та лічилками, страви з рецептами, рукомесло зі схемами, ну й звісно – про виникнення свята та його еволюцію з дохристиянських часів аж дотепер.

Окрім народних свят, у книзі є інформація про офіційні та міжнародні: День Незалежності, Новий рік, День книжки, День знань, День Криму тощо.

«Звісно, на ста сторінках неможливо описати безкінечний світ українських традицій. Бо насправді у кожному селі, ба навіть родині, святкують по-своєму. Тому ми сподіваємося, що видання послужить путівником українськими святами, за допомогою якого дорослі разом із дітьми віднайдуть для себе багато цікавих та мудрих святкових розваг, окрім традиційного застілля, а головне – розпитають бабусь, як святкували вони, і продовжать місцеві традиції», – зазначають брати Капранови.

У продаж книга надійде 15 вересня, до того її можна буде придбати тільки на львівському Форумі видавців (11-14 вересня).

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбувся ...
Наступна новина: В Луцьку зустріч з ...

КОМЕНТАРІ